Zoeken

Ducati start fabriek in Thailand

7 januari 2011

Om voet aan de grond te krijgen in de Aziatische groeimarkten gaat Ducati een nieuwe productiefabriek in Thailand bouwen. Europese Ducati puristen hoeven zich echter niet ongerust te maken, de motoren zullen alleen voor de Aziatische markt worden gebouwd.

Ducati_Multistrada_1200S.jpg

Reden voor de bouw van de nieuwe assemblagefabriek in Thailand is het omzeilen van importheffing die momenteel door de Aziatische landen worden opgelegd, waardoor soms tot wel 40% aan importtax moet worden betaald. Door motoren lokaal te gaan assembleren kan deze importheffing worden omzeild, waardoor de motoren in Azië goedkoper kunnen worden verkocht. Daarnaast is de goedkopere arbeidskracht een bijkomend voordeel. Al eerder besloten merken als Honda, Yamaha, KTM, Brembo en Harley-Davidson om dezelfde reden een productiefasciliteit in Azië op te richten.

Het bericht van Ducati's nieuwe fabriek in Thailand zorgde voor grote onrust onder de Italiaanse werknemers, die vrezen dat de nieuwe assemblageunit ten koste van de Italiaanse productie zal gaan en dus banen zal gaan kosten. Ducati benadrukte echter dat de nieuwe productiefasciliteit niet ten koste van de Italiaanse productie zal gaan en dat in Thailand alleen motoren voor de Aziatische markt zullen worden geproduceerd.