Zoeken

Ducati Riding Experience introduceert Troy Bayliss Academy

13 januari 2011

Ducatisten konden de afgelopen jaren al hun hart ophalen bij de Ducati Riding Experience, een circuitevenement met verschillende Ducati modellen. Voor 2011 kunnen ervaren circuitrijders zichzelf naar een nóg hoger niveau brengen dankzij de komst van de Troy Bayliss Academy.

Troy_Bayliss_Ducati.jpg

De Troy Bayliss Academy zal als onderdeel van de Ducati Riding Experience rijinstructies bieden op de 1198SP, waarbij de voormalig 3-voudig SBK wereldkampioen instructies zal geven aan groepen van maximaal vier rijders op belangrijke Italiaanse circuits als Adria, Imola, Monza en Mugello.

Tijdens de 2011 Ducati Riding Experience kan worden gereden op behoorlijk wat Ducati modellen. De basic 'instap' cursus geschied op een Monster 796, de 'intermediate' cursus kan worden verreden op een Monster 796 of Hypermotard 1100EVO . Verder worden twee Racing cursussen gegeven op de 848EVO en is er een Master cursus op de 1198SP. De Troy Bayliss Acadamy is alleen toegankelijk voor zeer ervaren rijders die in het bezit zijn van een racelicentie.

Naast Troy Bayliss geven grote namen als Dario Marchetti, Alessandro Polita en 1981 500cc wereldkampioen Marco Lucchinelli als instructeur les tijdens de DRE. De 2011 kalender omvat 5 evenementen, waarvan bij vier de Troy Bayliss Academy wordt aangeboden.

DRE 2011 kalender:

 

 Datum  Circuit  Cursus
 27-28 april  Adria  Basic *, Intermediate **, Racing 1
 10 t/m 12 mei  Imola  Basic *, Intermediate **, Racing 2, Master, Troy Bayliss Academy
 17 juni  Mugello  Basic, Intermediate, Racing 2, Master, Troy Bayliss Academy
 7-8 juli  Monza  Basic *, Intermediate **, Racing 2, Master, Troy Bayliss Academy
 14-15 september  Mugello  Basic *, Intermediate **, Racing 2, Master, Troy Bayliss Academy

 

* alleen tweede dag
** alleen eerste dag

Goedkoop is de Troy Bayliss Academy niet, om een dag met de meester te mogen rijden moet € 2.000 worden afgetikt. Daarvoor krijg je dan wel een 1198SP om mee te rijden en les van de meester. Inschrijven kan vanaf 20 januari op de website ducatiridingexperience.com