Zoeken

Ducati Museum toneel voor 3e ronde "Ride to FIM Awards"

30 november 2022
Het Ducati Museum was recent toneel voor de derde ronde van "Ride to FIM Awards - the Future of Motorcycling", een project gelanceerd door de Federation International Motorcycling (FIM) samen met de Italiaanse FMI.

"Ride to FIM Awards - the Future of Motorcycling" zijn vier evenementen, die vanaf begin september leiden naar de FIM Awards op 3 december in Rimini, waar meer dan veertig rijders van de verschillende disciplines zullen worden geëerd.

De derde fase vond plaats in het Ducati Museum, waar een rondetafelgesprek met de titel "De toekomst: duurzaamheid en motorrijden" werd gehouden, met als doel een moment van discussie en diepgaande analyse te creëren over kwesties met betrekking tot de toekomst van motorrijden. 

De discussie omvatte de energietransitie, het duurzaamheidsbeleid dat bijdraagt ​​aan respect voor het milieu en de ontwikkeling van alternatieve energieën voor een steeds duurzamere motorsport.

Het evenement werd geopend door Claudio Domenicali, CEO van Ducati, samen met Giovanni Copioli, FMI-president en Stefano Bonaccini, president van de regio Emilia-Romagna. Jorge Viegas, voorzitter van de FIM, trapte het discussiepanel af, waar interventies en reflecties plaatsvonden van vooraanstaande experts in de sector van de FIM, de FMI, de academische en onderzoekswereld en de motorfiets industrie.

Een bijeenkomst die de geest van cohesie en de gemeenschappelijke intentie demonstreerde om de ontwikkeling van motorrijden te bevorderen in een richting die respect voor het milieu en het territorium als focus heeft. Ducati maakte van de gelegenheid gebruik om het "V21L"-prototype te presenteren, Ducati's eerste elektrische motorfiets waarmee vanaf 2023 de FIM MotoE World Cup zal worden verreden.