Zoeken

Ducati is Top Employer Italy 2022

20 januari 2022
Mocht je nog een baan bij een Europese motorfabrikant ambiëren: voor het achtste jaar op rij is Ducati gecertificeerd als Top Employer Italy 2022. Volgens Ducati is dat te danken aan het management en de initiatieven van de personeelsafdeling.

Ducati voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen om voor het achtste jaar op rij de Top Employer Italy certificering te krijgen. Ondanks de moeilijke uitdagingen van de pandemie, was de in Bologna gevestigde fabrikant in staat om zijn werknemers veilige en uitstekende werkomstandigheden te bieden. 

Enerzijds dankzij een human resources-strategie waarbij de mens centraal staat en anderzijds dankzij crisisbeheersing om de noodsituatie aan te pakken door een daartoe opgerichte COVID-19 taskforce, waar ook vakbonden bij betrokken zijn.

De Top Employer-certificering is een officiële erkenning die wordt afgegeven door het Top Employers Institute na een lang evaluatieproces waarin HR-managementpraktijken en -strategieën worden geanalyseerd, met bijzondere aandacht voor arbeidsomstandigheden, opleiding en groei van het personeel, de familie en de sociale behoeften van medewerkers.

Ducati zet zich voortdurend in voor het verbeteren en optimaliseren van zijn best practices op het gebied van Human Resources. Dit jaar hebben, naast het efficiënte, slim werkende organisatiemodel, de verbetering van de steeds heterogenere en inclusievere werkomgeving, deelname aan initiatieven en projecten op het gebied van milieuduurzaamheid en investeringen in de digitale training van haar medewerkers allemaal bijgedragen aan het behoud van hoge bedrijfsresultaten.

Sebastian Patta, Ducati Human Resources-directeur:
"Het ontvangen van de prestigieuze Top Employer Award voor het achtste achtereenvolgende jaar is niet alleen een grote voldoening, maar ook een bevestiging van de vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt en een demonstratie van Ducati's vermogen en bereidheid om te reageren in het licht van complexiteit." 

"De beschermings- en veiligheidsmaatregelen die we tot nu toe hebben genomen, zijn functioneel en efficiënt gebleken en deze, in combinatie met het beleid dat is geïmplementeerd door onze Human Resources en de toewijding van onze medewerkers, hebben Ducati in staat gesteld 2021 af te sluiten met een verkooprecord, het registreren van de beste jaar ooit. Onze medewerkers zijn de echte motor van het bedrijf en aandacht voor degenen die zich elke dag wijden aan het succes met toewijding, prestaties en toewijding is van fundamenteel belang voor ons. Daarom gaat onze dank in de eerste plaats uit naar het personeel van Ducati die ons bedrijf hun professionaliteit, enthousiasme en passie voor wat ze doen."