Zoeken

Ducati is productie 1199 Panigale gestart

26 januari 2012
Ducati is in haar fabriek in Bologna gestart met de productie van de übervette nieuwe 1199 Panigale, de nieuwe supersport die insloeg als een bom tijdens de EICMA in Milaan het afgelopen jaar.

Ducati_1199_Panigale_Production

Mocht je het afgelopen jaar onder een steen hebben geleefd dan willen we het je nog één keer uitleggen, de Ducati 1199 Panigale (vernoemd naar de plaats waar de Ducati fabriek is gevestigd) is de compleet nieuw ontwikkelde bijna 200 pk sterke V-Twin supersport waarmee Ducati nu al een nieuw hoofdstuk in de supersport geschiedenis heeft geschreven.

Volhangen met elektronica is de Panigale de meest extreme productie supersport in de geschiedenis. Een motormanagement met verschillende settings, elektronische vering en race-ABS zijn slechtse enkele items in de ellelange lijst met (elektronische) gadgets die op de Panigale zijn toegepast.

Met de productie van de nieuwe fiets in Bologna opgestart begint ook de datum van de launch in Abu Dhabi halverwege februari dichtbij te komen, waar Motorfreaks voor het eerst met de motor kennis mag maken en een van de eersten zal zijn die over de motor zal publiceren. Echter, nog voordat er ook maar één meter met de Panigale is gereden is de fiets nu al in succes, met in de Benelux al een zo'n 85 fietsen (waarvan 40 in Nederland) daadwerkelijk verkocht.