Zoeken

Ducati gaat uitbreiden naar Argentinie

21 juni 2013
Ducati heeft zijn zinnen op de Zuid-Amerikaanse markt gezet. Tijdens de officiële opening van Ducati's nieuwe showroom in San Paulo, Brazilië, en de nieuwe assemblage fabriek in Manaus maakten de Italianen bekend ook met Argentinië een nieuwe import en distributie-overeenkomst te hebben getekend.

IMG 3638

Het Zuid-Amerikaanse Ducati avontuur begon afgelopen jaar in oktober, toen door Ducati een Braziliaanse dochteronderneming werd opgezet na de breuk met haar toenmalige partner, de Izzo Group, die tot die tijd het importeurschap van Ducati in Brazilië deed. Waar de wereld zich vooral op India lijkt te richten had men bij Ducati goed in de gaten dat de Braziliaanse markt ook een verdomd interessante markt is.

Claudio Domenicali, Chief Executive Officer Ducati Motor Holding S.p.A.:
De Braziliaanse motormarkt is een van de meest interessante markten ter wereld en is de derde markt voor medium tot high-capacity motorfietsen. Negen maanden geleden maakten we enkele beloftes en vandaag zijn we hier in San Paulo om onze toewijding te bevestigen en met alle Braziliaanse Ducatisten onze plannen voor groei in deze belangrijke markt te delen. De inauguratie van de showroom en de presentatie van de eerste motorfietsen die in de Manaus fabriek zijn geassembleerd bevestigen ons toewijding aan de Braziliaanse klant. Ons doel is de best mogelijke service te bieden op het gebied van verkoop en aftersales, evenals het consolideren van Ducati's strategisch belang in deze markt.

In de nieuwe assemblage fabriek in Manaus worden onder andere de Diavel en de Monster 796 met vanuit Italië verscheepte onderdelen geassembleerd. Door in Brazilië een stevige voet aan de grond te zetten, voor zowel verkoop als productie, heeft Ducati een goede uitgangspositie om zich naar de andere Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië uit te breiden.

Voor de Argentijnse markt is Ducati een samenwerking aangegaan met haar nieuwe partner Audi, door een handelsovereenkomst te tekenen met de Argentijnse dochteronderneming van de Volkswagen Group. Volkswagen Argentina S.A. zal in september gaan starten met de import van Ducati motorfietsen.

Claudio Domenicali, opnieuw:
As verdere bevestiging van onze interesse in de Zuid-Amerikaanse markt en onze wens om het beste van dit groot potentieel te maken, hebben we een overeenkomst met Volkswagen Argentina gesloten, dat vanaf september 2013 Ducati motoren zal gaan importeren en distribueren via ons netwerk van Ducati dealers, dat op het punt staat flink te worden uitgebreid. Het is een belangrijke stap die de synergie en mogelijkheden voor ontwikkeling onderstreept die mogelijk zijn geworden sinds dat we onderdeel zijn geworden van de Audi Group.