Zoeken

Ducati gaat GP10 en GP11 MotoGP racers veilen

13 maart 2012
Altijd al een zeer exclusieve fiets willen hebben die perfect bij je McLaren F1 en Bugatti Vyron in je garage zal passen? Tijdens de komende 2012 Monaco veiling van veilinghuis RM Auctions zullen de GP10 machine van Casey Stoner en GP11 machine van Valentino Rossi onder de hamer gaan.

Ducati_GP10_Casey_Stoner_1

Het is voor het eerst dat een fabriek de mogelijkheid biedt om in het bezit van een echte MotoGP machine te komen. Hoeveel de motoren op moeten brengen is niet bekend, wel dat de nieuwe eigenaar een geheimhoudingscontract zal moeten ondertekenen voordat de machine(s) door Ducati worden overhandigd.

Peter Wallman, specialist RM Auctions:
Ducati staat voor het summum van tweewieler begeerlijkheid met een reputatie van performance op wereldniveau en onmiskenbaar design. We zijn erg verheugd om opnieuw met een leidinggevende fabrikant te mogen samenwerken en deze exclusieve mogelijkheid te hebben deze racers die normaal gesproken niet voor het publiek beschikbaar zijn te mogen veilen. De verkoop biedt een ‘once-in-a-lifetime’ gelegenheid om in het bezit van een uniek stukje Ducati geschiedenis te komen.

Ducati_GP10_Casey_Stoner_2

De GP10 ‘CS1” machine, waarmee Casey Stoner in 2010 uitkwam in de MotoGP, werd in Bologna gebouwd van 7 tot 11 december 2009. De motor werd voor het eerst gestart op de testbank op 14 december 2009, waarna de motor door Stoner voor het eerst werd getest tijdens de IRTA MotoGP test in Maleisie. Stoner reed met de CS1 de openingsrace van Qatar, waar hij meteen de pole position wist te bemachtigen. De CS1 haalde ook de pole position in Valencia en Phillip Island en behaalde podiumplaatsen in Valencia, Assen en Catalunya. In totaal werden 4.232 km met de machine gelogd.

Ducati_GP11_Valentino_Rossi_1

De GP11 VR2 machine werd door Ducati gebouwd in de periode 6 tot 10 december 2010 en werd twee dagen later voor het eerst op de testbank gestart. De eerste circuittest onderging de racer in februari op het circuit van Sepang, waarna de motor tijdens de openingsrace in Qatar zijn eerste wedstrijd reed. Zijn enige podium haalde Rossi met de GP11 VR2 op het podium in Le Mans. De laatste wedstrijd dat de machine werd ingezet was de Dutch TT. In totaal werden 2.342 km met de racer gelogd.

Filippo PReziosi, Ducati Corse algemeen en technisch directeur:
De vrijgave van deze twee zeer speciale machines is een extreem zeldzame aangelegenheid voor ons, dus de gelukkige koper zal niet alleen een geheimhoudingscontract moeten ondertekenen maar zal tevens een naast lid van onze Ducati familie worden. De Desmosedici GP10 en GP11 zijn twee zeer interessante fietsen uit onze GP geschiedenis en vertegenwoordigen daarmee een opwindende gelegenheid voor serieuze verzamelaars.

Ducati_GP11_Valentino_Rossi_2

De twee MotoGP racers worden geveild tijdens de  2012 Monaco veiling van RM Auctions op 11-12 mei. Hoeveel de racers moeten opbrengen is niet bekend, maar een bank zul je er zeker voor moeten overvallen. Naast de twee MotoGP racers zal tijdens dezelfde veiling de prive Saltarelli collectie van historische Ducati motoren worden geveild. Mocht je serieus interesse hebben, meer informatie is te verkrijgen bij het London kantoor van het veilinghuis (+44 20 7851 7070) of via de websiet rmauctions.com