Zoeken

Ducati 1199 Panigale wint Most Beautiful Bike Award EICMA

15 november 2011
We hadden het eerlijk gezegd ook niet anders verwacht, maar de Ducati 1199 Panigale is op de EICMA in Milaan met de titel ‘’Most Beautiful Bike of Show’’ bekroond. Meer dan 13.800 bezoekers van de 69e editie namen deel aan de verkiezing die elk jaar wordt georganiseerd door het Italiaanse magazine Motociclismo.

Ducati_1199_Panigale_0058

De nieuwe Ducati 1199 Panigale kreeg een gigantische 53,4% van de stemmen, gevolgd door de MV Agusta F3 met 17% en de Husqvarna Nuda 900R met 3%.  De prijs werd uitgereikt tijdens de laatste dag van de show, die bijna een half miljoen mensen naar het Fiera di Milano beurscentrum trok gedurende het zesdaagse evenement.

De ceremonie vond plaats in het bijzijn van Pierfrancesco Caliari - General Secretary of Confindustria ANCMA/EICMA - Piero Bacchetti - President of Edisport Editoriale - en Gianandrea Fabbro - Senior Designer van het Ducati Design Centrum , verantwoordelijk voor deze ongelofelijke nieuwe machine, waar in dit report al uitgebreid op in is gegaan.

De felbegeerde ‘’Most Beautiful Bike of Show’’ titel is een beloning voor Ducati’s constante en innovatieve productontwikkeling. Deze prijs valt samen met de aankondiging van de iconische Italiaanse fabrikant dat in 2011 de beste financiële resultaten behaald zijn in de geschiedenis van het bedrijf.