Zoeken

Drugsvangst bij trucks Kawasaki Superbike Racing Team

2 mei 2011
Volgens de Britse Telegraph zijn bij een controle in Dover zijn de afgelopen maand grote partijen drugs aangetroffen in de vrachtwagens van het Kawasaki World Superbike Racing Team van Paul Bird Motorsports. Als gevolg van deze drugsvangst heeft de Britse douane aangegeven in de toekomst strenger te zullen controleren bij de trucks van auto- en motorsport teams.

Kawasaki_Racing_Team_truck

De trucks van het Kawasaki Racing Team werden bij terugkomst uit Italië na de ferry overtocht naar Dover aan een routinecontrole onderworpen. Hierbij werd volgens de Telegraph vermoedelijk in totaal 8 kilo cocaïne, 71 kilo amtetaminepillen, 100 kilo cannabis en een pistool met 35 patronen aangetroffen. Volgens de Telegraph was geen poging ondernomen om zowel de drugs als het wapen te verbergen.

Vier medewerkers van het in Morecamble, Lancashire gevestigde Paul Bird Motorsports werden gearresteerd op verdenking van drugssmokkel en verboden wapenbezit, maar werden na ondervraging later op borgtocht vrijgelaten. Bij het team was niemand beschikbaar om commentaar te leveren, maar wij verwachten dat nog voor het komende SBK raceweekend op Monza aanstaande weekend door het team een officiële verklaring zal worden afgegeven. Niet in de laatste plaats gezien de snelheid waarmee dit bericht het wereldwijde web rondgaat.

Bron: Telegraph