Zoeken

Claudio Domenicali nieuwe CEO Ducati

19 april 2013
Claudio Domenicali heeft Gabriele Del Torchio opgevolgd als CEO bij Ducati, zo heeft Ducati in een officieel persbericht bekend gemaakt. Del Torchio stond zes jaar lang aan het roer van het Italiaanse motormerk uit Borgo Panigale, en wordt nu in verband met Alitalia gebracht.

Claudio Domenicali

Begin deze week ging het gerucht al dat Del Torchio op het punt zou staan om Ducati te verlaten voor de Italiaanse vliegmaatschappij Alitalia. In een persbericht werd Del Torchio door Rupert Stadler, voorzitter van de Board of Management van Audi AG en voorzitter van de Board of Directors van de Ducati Motor Holding, geroemd om zijn succesvolle werk.

Rupert Stadler:
Del Torchio heeft Ducati door de economisch moeilijke fase geleid naar een succesvol pad van groei en naar de top van het wereldwijde segment van premium performance motorfietsen. Voor deze prestatie willen we onze dank uit naam van alle medewerkers van Audi en Ducati tonen en we wensen hem het beste in zijn toekomstige carrière.

Gabriele Del Torchio:
Ik kijk terug op zes intensieve, opwindende en succesvolle jaren. Het was een intense ervaring die een onvergetelijke ervaring zal blijven. Ik verlaat Ducati in de wetenschap dat ik heb geholpen het bedrijf op het pad van groei en sterkte te plaatsen.

Del Torchio wordt bij Ducati opgevolgd door Claudio Domenicali, die in 1991 bij Ducati als projectleider begon. Daarvoor had hij de studie mechanische engineering aan de Università degli Studi di Bologna gevolgd. Na verschillende management posities te hebben bekleed werd Domenicali in 1999 tot Managing Director van Ducati Corse gepromoveerd. In 2005 nam hij de functie over van R&D Director en in 2009 werd hij General Manager Operations en Product Development. In 2012 was hij bevestigd als lid van de nieuw gevormde Board of Directors, nadat de Ducati Motor Holding aan Audi AG was verkocht.

Rupert Stadler:
Domenicali kent Ducati en de motorwereld als geen ander. Hij vertegenwoordigd continuïteit en Ducati's waardes op een exceptionele manier.