Zoeken

Centennial Classic TT 2010: aantrekkelijk programma

31 augustus 2010

Met een indrukwekkende deelnemerslijst die voor 98% is bevestigd heeft de Centennial Classic TT 2010, die het weekend van 18 en 19 september in Assen wordt gehouden, alle ingrediënten in huis om een groot succes te worden.

CCTT.jpg

Hoewel de donderslagen van de klassieke twee- en viertaktracers pas op zaterdag op de Drentse heide te horen zullen zijn, zijn op vrijdagavond al honderden klassieke racemotoren op het Koopmansplein in het centrum van Assen te bewonderen. Vanaf het TT Circuit zullen de klassiekers in een ware parade naar het centrum rijden. De parade start vanaf 4 uur 's middags, waarbij per klasse naar het centrum wordt gereden. Tussen 5 uur en half zeven zullen een aantal rijders worden geïnterviewd, waarna het hele gezelschap weer richting circuit zal vertrekken.

Luchinelli keert terug naar Assen
Met Luchinelli op de grid heeft de organisatie van de CCTT opnieuw een voormalig wereldkampioen weten te strikken. De Italiaan stond negen keer in zijn carrière op een GP podium, wist zes GP's te winnen en werd in 1981 wereldkampioen 500cc. Luchinelli zal in Assen terugkeren op zijn originele Yamaha Olio Fiat TZ750 waarmee hij in 1977 de F750 van Assen heeft gewonnen door met een verschil van slechts enkele honderden seconden Baker te verslaan.

Jurgen van den Goorbergh op Cagiva 500cc
Jurgen van den Goorbergh stapt tijdens de Centennial Classic TT op een exclusieve Cagiva-fabrieksracer uit 1989. Met deze C589 zorgde Randy Mamola tijdens de Dutch TT van 1989 voor veel ophef. In de opwarmronde belandde de Amerikaan na een uit de hand gelopen wheelie op zijn rug. De Cagiva is al meerdere jaren in het bezit van de Britse verzamelaar Chris Wilson, die ook onder meer een Kawasaki KR500 en een Suzuki XR89-fabrieksmachine meebrengt. Zijn vuurrode Cagiva stelt hij ter beschikking aan Van den Goorbergh.