Zoeken

Castiglioni: maximum snelheid naar 180 km/u

9 januari 2010

Die Italianen zijn zo gek nog niet. In een interview met onze collega's van Motociclismo heeft Claudio Castiglioni gezegd dat volgens hem de maximum snelheid zou moeten worden verhoogd naar 180 km/u.

Claudio_Castiglioni.jpg

Castiglioni heeft met zijn provocerende uitspraken voor nogal wat roering gezorgd. De voorzitter - en voormalig ontwerper - van MV Agusta, die houdt van uitdagingen en niet bang is om openlijk controversiële standpunten in te nemen, gaf aan hiervoor zelfs campagne te willen voeren, inclusief het verzamelen van handtekeningen om aan het Parlement te overleggen.

Momenteel wordt in Italië onderzoek gedaan om de maximum snelheid op bepaalde snelwegen te verhogen naar 150 km/u. Volgens Castiglioni zijn er echter genoeg wegen waar een snelheid van 170-180 km/u absoluut geen probleem zou vormen. Niet in de laatste plaats vanwege de huidige generatie motorfietsen, waarvoor dit soort snelheden kinderspel zijn geworden.

Het verhogen van de maximum snelheid zou tevens gepaard moeten gaan met intensievering van het aantal snelheidscontroles, op plaatsen waar dit de verkeersveiligheid ten goede zal komen.

Met dit soort uitspraken mag Castiglioni wat ons betreft worden gepromoveerd tot Europese minister van verkeer.

Bron: motociclismo