Carlin Dunne wint Pikes Peak Hill Climb op Multistrada 1200

1 juli 2011
Niet de gedoodverfde winnaar Greg Tracy, maar Carlin Dunne heeft de 2011 editie van de in Amerika ongekend populaire Pikes Peak International Hill Climb op naam weten te schrijven. De Ducati dealer uit Santa Barbera won de race op een motor uit zijn eigen showroom en zette en passant ook nog een nieuw baanrecord.

Carlin_Dunne_Pikes_Peak_2011

Hoewel Ducati ongetwijfeld blij is met de tweede opeenvolgende zege in de Pikes Peak Hill Climb zullen de druiven voor de Italiaanse fabrikant ongetwijfeld zuur zijn geweest. Na de zege van vorig jaar zette Ducati vol in op de Pikes Peak met een heus fabrieksteam, maar werd dit jaar afgetroefd door debutant Carlin Dunne, die drie weken voor de roemruchte hillclimb pas aan zijn voorbereiding was begonnen.

De 28 jarige coureur was snel vanaf de eerste dag, hij kwalificeerde op pole position voor de race en hij had een goed tempo tijdens de drie testdagen. In de race begon Dunne op de eerste plaats en hij keek niet meer terug. Hij finishte met een tijd van 11:11:32, een nieuw baanrecord voor motorfietsen.

Carlin Dunne:
We waren zeker zenuwachtig voor de race van vandaag. Toen de vlag viel, had ik de kopstart en ging ik er voor. De hele week werken aan de setup met mijn techneut Sam Swain heeft geloond en de Multistrada 1200 werkte vlekkeloos, waardoor wij konden winnen. Door de hulp van Spider Grips, Dumontec, BrakeTech en Burley Motorsports kunnen we naar huis gaan met een all time record.

Terwijl Dunne de beste tijd neer zette voor Ducati, reed Pikes Peak veteraan Alexander Smith een pittige race en kwam over de finish lijn met een tijd van 12:12:92; hiermee behaalde hij de derde plaats in de 1205cc klasse. In een wilde en verraderlijke race, ver weg van Dunne en Smith, hadden de twee andere Ducati rijders geen geluk. Zesvoudig winnaar Greg Tracy heeft een onfortuinlijke val gemaakt terwijl hij op weg was naar een snelle tijd, hij kijkt nu al uit naar de race van volgend jaar. Mark Cernicky werd tweede in de kwalificatie, maar hij had ook erg veel pech. Hij kreeg met zijn Multistrada een lekke band in een van de eerste rondes van de race.