Zoeken

Britse motorrijder fors beboet voor wheelie

10 december 2010

Nog even en je kunt een Engeland beter iemand dood schieten dan een wheelie trekken met je motorfiets. Een Britse motorrijder trok een fraaie wheelie met zijn KTM 450 offroad, maar had de pech te worden gespot door een motoragent en heeft daar in de rechtbank flink de rekening voor moeten betalen.

KTM_wheelie.jpg

Het incident vond plaats in augustus vorig jaar in het niet bepaald dichtbevolkte westelijk deel van Wales op een provinciale weg tussen Llanbedr en Tal-y-bont. Precies, in the middle of nowhere. De onfortuinlijke motorrijder reed samen met een vriend achter een Land Rover Discovery en besloot met een fraaie wheelie de auto in te halen, maar had niet in de gaten dat hij inmiddels op de hielen werd gezeten door een onopvallende motoragent die het duo staande wilde houden vanwege ogenschijnlijk te kleine kentekenplaten.

Na staande te zijn gehouden toonde de 38-jarige man berouw, beloofde het nooit meer te zullen doen en dacht waarschijnlijk dat daarmee de kous af zou zijn, maar de rechters in Dolgellau dachten daar heel anders over. Vanwege het volgens de rechters onverantwoorde rijgedrag werd de man flink aangepakt. Naast een rijontzegging van 12 maanden kreeg de man ook 60 uur dienstverlening en een boete van £200 opgelegd. Daarnaast is de man opgedragen een uitgebreide test te moeten volgen.

De advocaat van de aangeklaagde argumenteerde dat de overtreding verre van verkeersgevaarlijk was, maar de rechters hadden een heel ander gevoel bij de overtreding. Volgens North Wales politie chef David Roome was de veroordeling een weerspiegeling van de overtreding.

Bron: BBC news