Zoeken

Britse freelance journalist Kevin Ash tijdens launch R1200GS verongelukt

24 januari 2013
Met verslagenheid bereikte ons het bericht dat de welgerespecteerde Britse freelance journalist Kevin Ash tijdens de launch van de nieuwe BMW R 1200 GS in Zuid Afrika is overleden. Ash testte de 2013 R 1200 GS op een onverharde weg ten noorden van George, 250 kilometer ten oosten van Cape Town, toen het ongeval zich voltrok. Kevin laat een vrouw en drie dochters na.

Kevin Ash
Foto: MCN

Kevin Ash had wereldwijd een hoog aanzien in de motorwereld. De 53-jarige Brit, geboren in Ilford, Essex, stond aan de basis van het Britse Fast Bikes magazine en werkte lange tijd voor MCN. Vijftien jaar geleden begon Ash voor zichzelf als freelance journalist, werd een vaste schrijver voor de Britse Daily Telegraph en had op internet een eigen blog Ashonbikes. Daarnaast was Ash voor verschillende media een vaste columnist. Zijn testen en columns werden wereldwijd in vijftien landen gepubliceerd.

Gisteren werd door BMW het verschrikkelijke nieuws naar buiten gebracht in een officieel persbericht. Door BMW en de politie is onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

BMW, persbericht:
Met diepe spijt bevestigt BMW Motorrad dat Kevin Ash fatale verwondingen heeft opgelopen tijdens een motor incident gedurende een launch in Zuid Afrika. Het ongeval vond plaats ten noorden van een plaats genaamd George, 250 kilometer ten oosten van Cape Town. Uit respect voor Kevin's vrienden en familie wordt op dit moment geen verdere informatie naar buiten gebracht.

Adrian Roderick, general manager BMW Motorrad UK:
We zijn geschokt en intens verdrietig het verschrikkelijke nieuws over Kevin Ash te vernemen; een van de meest aimabele, ervaren en gerespecteerde journalisten in de extreem hechte motor-community. Het verlies van Kevin is een tragedie die in de gehele industrie zal worden gevoeld. Hij was zowel een vriend als een journalist en zal hard worden gemist. Onze oprechte gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en collega's op dit verschrikkelijke moment.

Kevin Ash was niet alleen een zeer gerespecteerde collega, die altijd professioneel met z'n werk omging en nooit onnodig risico nam, maar was bovendien erg toegewijd aan zijn vrouw en drie dochters. In een kort bericht op Kevin's blog schrijft zijn oudste dochter hoe Kevin meer nog een vader dan een journalist was.

Kevin Ash is op 22 januari overleden, als gevolg van een motorongeluk dat gebeurde tijdens een perslaunch in Zuid Afrika. De woorden 'hij stierf terwijl hij deed waar hij van hield' schoot daarbij in gedachten, maar ik zou dat ten zeerste willen ontkrachten. Hij hield meer van zijn familie, en wij hielden van hem.
Als zijn oudste dochter ben ik me pas recent gaan beseffen hoeveel meer zijn ouderschap ging dan anderen, bij het krijgen van een emotioneel telefoontje op vliegveld Stansted was zijn natuurlijke reactie onmiddellijk zijn perslaunch af te blazen en terug naar huis te rijden om de avond voor examens trigonometrie te leren.
Alles wat hij deed was geheel voor zijn kinderen en voor zijn vrouw, en een beetje voor zijn kat. Mijn ouders hielden erg veel van elkaar en ik hoop dat we op een dag kunnen leren zonder hem te leven.

Naar aanleiding van het dodelijk ongeval van Kevin Ash heeft BMW geheel begrijpelijk de launch van de R 1200 GS direct afgeblazen. Wij wensen zijn vrouw en drie kinderen veel sterkte met het verlies.