Zoeken

Brit breekt 200 mph op Suzuki B-King

20 april 2010

Dat Suzuki's B-King een beest van een machine is die belachelijk hard loopt, dat wisten we al, maar dat je er de 200-mijls barrière mee kunt doorbreken. Precies dát deed een Britse motorrijder recentelijk op de RAF basis Honington.

Suzuki_B-King_200mph.jpg

Op de strip van de militaire basis werd recentelijk een sprintwedstrijd georganiseerd door de nieuwgevormde UKLSRA club. Een van de deelnemers was de onder MCN geregistreerde gebruiker gsx1340, die meedeed met zijn van Turbo voorziene Suzuki B-King en daarmee naar eigen zeggen de magische barrière van 200 mph (320 km/u) wist te doorbreken.

Tijdens zijn eerste run bracht hij het tot een snelheid van 209,45 mph, ofwel 337 km/u. Op een naked! GSX1340 vertelde dat hij tegen het eind nog voldoende over had gehad omdat hij vanwege zijwinden enkele seconden van het gas was gegaan. Hij passeerde het éénmijlsmarkeerpunt bij 'slechts' 9.500 tpm.

Na de eerste run werd de beste man geplaagd door technische problemen, en werd besloten het motorblok niet te riskeren en dus geen verdere pogingen te ondernemen. Komende zomer wordt een nieuwe poging ondernomen, ditmaal om de 220 mph grens te doorbreken.

Bron: MCN