Zoeken

Bonneville Speed Week afgelast

12 augustus 2014
In het kader van het 100-jarig jubileum had het dit jaar een speciaal festijn moeten zijn, maar hevige regenval heeft een dikke streep getrokken door de Bonneville Speed Week. Omdat de zoutvlakte grotendeels onder water staat zag de Southern California Timing Assoiciation zich genoodzaakt het evenement af te blazen.

Bonneville Salt Flats

De Bonneville Speed Week, die jaarlijks op de zoutvlaktes van Bonneville wordt georganiseerd, zou dit jaar plaats hebben gevonden van 9 tot 16 augustus, maar als gevolg van hevige regenval waren grote delen van de zoutvlakte onder water gezet.

Door de SCTA werd geconstateerd dat het water nooit tijdig zou zijn opgedroogd om de jaarlijkse Speed Week door te laten gaan. Door de organisatie wordt nu bekeken of het World Finals evenement, dat voor 30 september tot 3 oktober staat gepland, in een soort van uitgestelde Speed Week kan worden omgezet.

Mocht de speedway tijdig zijn opgedroogd, dat blijft de conditie van de zoutvlakte een zorg voor de coureurs, omdat er zoveel regen is gevallen is de bodem veel weker dan normaal.