Zoeken

BMW Seven Summits.GS: ultiem reisavontuur

18 februari 2011
Voor de échte BMW GS avonturiers onder ons heeft BMW het ultieme reisavontuur samengesteld, de Seven Summits.GS. Dit unieke concept stelt GS rijders in de gelegenheid om met hun eigen GS op ieder continent naar het hoogste punt te rijden.

BMW_Seven_Summits_1

‘Seven Summits’ is een term uit de bergsport voor klimmers die het gelukt is in elk werelddeel de top van de hoogste berg te bereiken. Natuurlijk is de ‘top’ niet alleen weggelegd voor klimmers te voet; ook BMW GS-rijders zijn er welkom. De weg naar de hoogtepunten – die liggen in Australië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Europa en Eurazië – voert door extreme hooggebergten, uitgestrekte savannes, tropische regenwouden en droge woestijnen. Er wordt daarbij gereden op een mooie combinatie van zowel asfalt als gravel wegen.

Onvergetelijk avontuur

De eerste reis van de Seven Summits.GS vindt plaats in Noord-Amerika en start in augustus 2011. Travel 2 Explore – specialist op het gebied van avontuurlijke (motor)reizen – is verantwoordelijk voor de organisatie. Het selecte reisgezelschap wordt begeleidt door Nederlandse reisleiders, lokale gidsen, een monteur en een volgauto.

BMW_Seven_Summits_2

Wie zich opgeeft voor één of meerdere van de Seven Summits.GS trips wordt automatisch ‘member’ van de Seven Summits.GS community. Deelnemers ontvangen een persoonlijk Seven Summits.GS paspoort om al hun ervaringen in bij te houden. Via de website kunnen deelnemers voor aanvang van de reis al kennismaken met elkaar. Voor de thuisblijvers is er de mogelijkheid om zich aan te melden als ‘friend’, zodat zij tijdens de reis van de belevenissen op de hoogte worden gehouden. Na afloop van de reis kunnen ook via de website gemakkelijk foto’s en ervaringen gedeeld worden.

Vanaf augustus wordt vanuit Nederland de eerste Seven Summits.GS reis georganiseerd. De komende zes jaar zal aan de bestaande reizen elk jaar een nieuwe bestemming worden toegevoegd. Elke reis kan individueel geboekt worden, maar de uitdaging is natuurlijk om alle Seven Summits te bereiken.

Meer informatie over Seven Summits.GS is te vinden op www.sevensummits.gs. Belangstellenden kunnen zich op deze site ook aanmelden voor het avontuur. De Seven Summits.GS is een gezamenlijk initiatief van Travel 2 Explore en BMW Group Nederland. De reizen worden georganiseerd en begeleid door Travel 2 Explore.