Zoeken

BMW R1200R "40 Jahre Berlin" voor goede doel geveild

1 februari 2010

De ter gelegenheid van het 40-jarig jublileum van de fabriek in Berlijn door BMW gebouwde R1200R "40 Jahre Berlin" is op veilingsite eBay voor het bedrag van 14.951 Euro geveild. De opbrengst heeft BMW aan een goed doel geschonken.

BMW R1200R

Dat was precies het doel ook van de veiling op eBay. Als goede doel had BMW 'Save the Children' gekozen, een organisatie die in 1919 werd opgericht en momenteel de grootste onafhankelijke organisatie in de wereld is die zich bezig houdt met het ondersteunen van de meest kwetsbare mensen van deze wereld, kinderen, in meer dan 120 landen.

De R1200R werd gekocht door Stefan Thiel, die zei erg gelukkig te zijn met zijn aankoop, mede ook omdat zijn check vele kinderen in de wereld zal kunnen helpen. Thomas Heilmann van Save the Children benadrukte dit door te stellen dat de zijn aankoop een glimlach op de gezichten van alle kinderen die in projecten worden gevolgd zal brengen.

BMW R1200R

De  BMW R1200R "40 Jahre Berlin", hamerstuk van deze operatie, was voor BMW een speciaal project ter viering van het feit dat 40 jaar geleden door BMW de productie van motorfietsen naar Berlijn werd verplaatst. Meer dan 1.9 miljoen motorfietsen werden sinds die tijd in Berlijn gebouwd.

Uiteraard werd de handmatig geassembleerde fiets voorzien van een aantal speciale accessoires, waaronder klepdeksel beschermers, spiegels, een chromen uitlaat, spaakwielen, een comfort zadel, transparante knippers en een miniscuul windscherm. En, uiteraard, een "40 Jahre Berliin" logo op de tank. Daarnaast kreeg de motor het uitgebreide accessoirepakket, met ABS, verwarmde handvatten en cruise control, dat voor de motor leverbaar is aangemeten.

BMW R1200R

Al met al heeft Stefan Thiel geen slechte deal gedaan met zijn aankoop. De motor zou hem met Touring- en Safety-pakket 'slechts' € 14.130 hebben gekost, maar dan had hij geen 'one-of-a-kind' uitvoering gehad.