Zoeken

Binnenkort: introductie Suzuki C1500BT

8 maart 2013
Suzuki heeft haar Intruder familie, de meest succesvolle cruiser na Harley-Davidson, uitgebreid met de C1500BT, een stoere uitvoering van de C1500 die enkele jaren geleden nog door Suzuki uit het gamma was gehaald. In de Portugese Algarve werd de cruiser gepresenteerd en Motorfreaks was daarbij.

Suzuki C1500BT_MJ3_7524

Het is een tijdlang stil geweest rond Suzuki, maar het merk uit Hamamatsu begint langzaam uit haar winterslaap te ontwaken. Zo wordt door de Japanners hard gewerkt een flink wat nieuwe modellen, waar in Portugal uiteraard geen verdere uitspraken over werden gedaan, en heeft het merk voor 2013 ook aardig wat nieuws gebracht.

Nieuws waaronder deze C1500BT, een übervet ogende aangeklede uitvoering van de C1500BT. De C1500BT - waarbij BT staat voor Black Touring - is echter veel meer is dan een standaard C1500 die van een aantal accessoires is voorzien. Naast die accessoires werden ook motorblok en rijwielgedeelte aangepast, waardoor er echt van een compleet nieuw model kan worden gesproken.

In het zuidelijkste deel van Portugal, in de omgeving van Faro, werd de C1500BT aan een select groepje pers voorgesteld. Een introductie die volgens de Portugese Erwin Krol volledig zou verregenen, maar gelukkig had de beste man het ditmaal niet bij het rechte eind. Een uitgebreide test van de C1500BT is binnenkort hier te lezen.