Zoeken

Binnenkort: eerste test Ducati Diavel

10 februari 2011
Het Zuid-Spaanse Marbella is deze week toneel voor Ducati's introductie van de Diavel, de sportieve cruiser waarvan Ducati vorig jaar op de EICMA in Milaan het doek lichtte. Tor Sagen was voor Motorfreaks aanwezig en zal binnenkort uitgebreid verslag doen van deze fiets.

Ducati_Diavel_2011_1

Alvast een eerste indruk dan? Tor wist ons via z'n Blackberry al te melden erg onder de indruk te zijn van de fiets, die ondanks z'n drooggewicht van 207 kilo en massieve verschijning verrassend licht en sportief is te sturen. Verrassend, maar eigenlijk ook weer niet gezien de fiets qua frameopbouw erg veel 1198 DNA heeft meegekregen en het motorblok hetzelfde is als van de Multistrada 1200, maar dan met méér vermogen dankzij het nieuwe uitlaatsysteem.

De Diavel is volgens Tor comfortabel genoeg om de hele dag te cruisen en krachtig genoeg om menig supersport het leven zuur te maken, qua topvermogen maar meer nog qua midrange power waar de Diavel erg indrukwekkend is. Een uitgebeide test van de Diavel is binnenkort hier op Motorfreaks te lezen.