Zoeken

Bikersdays breidt Bikerschool uit tot 3 niveau's

15 februari 2011

Bikerschool_logoBikersDays, de Belgische organisator die bekend staat om haar circuitdagen op Spa-Francorchamps, heeft haar Bikers School uitgebreid tot drie verschillende modules. Hierdoor kan op elk rijdersniveau kennis worden gemaakt met dit roemruchte circuit.

Het eerste niveau, Discovery Spa-Francorchamps, biedt de kans ons Ardeense circuit ’s avonds te ontdekken (van 18 tot 20u00). Met hun eigen machines voorzien van de originele uitlaten en dempers zullen de leerlingen in kleine groepen vertrouwd gemaakt worden met de piste zonder enige snelheidsverplichting.

Het tweede niveau, dat Spa-Francorchamps Experience werd gedoopt, is gebaseerd op het initiële concept van de Bikers’School. Beperkte groepen van leerlingen worden een dag lang gevolgd door monitoren die hen de correcte rijlijnen aanleren en hen individueel bijsturen wanneer ze in de fout gaan. Educatieve runs worden afgewisseld met theoretische sessies.

Ten slotte is er ook nog de Performance School, het derde niveau, dat zich richt tot rijders die al enige ervaring hebben met circuitrijden en hun sportieve prestaties verder op punt willen stellen. Dit is een meer doorgedreven cursus die niet enkel het rijden zelf aankaart maar ook het afstellen van de machine en de verschillende technieken die toegepast kunnen worden. Om deze cursus optimaal te laten renderen wordt niet enkel beroep gedaan op de monitoren maar ook op intercoms en telemetrie.

Meer info: www.bikerschool.be