Zoeken

Bikers Classics organiseert Imola 200

16 april 2010

Het is nog een half jaar te gaan, maar dan zal van 1 tot 3 oktober de 200 mijlen van Imola, waar in het verleden grote namen Giacomo Agostini, Marco Lucchinelli en Kenny Roberts hun talent bevestigden, een nieuw leven worden ingeblazen.

200_Imola_2010.jpg

Het waren de tijden dat ook in Nederland nog langeafstandsraces, zoals de 24 uurs van Oss, werden verreden. In 1972 kwam Checco Costa, vader van de welbekende Dr. Costa, op het idee de toen al beruchte 200 mijlsrace van Daytona  naar Italie te halen, wat het begin was van de 200 Miglia di Imola.

In navolging van de succesvolle Bikers Classics, die jaarlijks op het roemruchte circuit van Spa-Francorchamps worden verreden, kwam het team van DG Sport op het idee deze roemruchte klassieker een nieuw leven in te blazen door de Bikers Classics naar Italie te exporteren.

Het programma van deze eerste editie van de 200 Migia di Imola Revival zal identiek zijn aan dat van de Bikers’ Classics in Spa-Francorchamps. Het circuit zal dus gereserveerd zijn voor piloten met machines gebouwd vóór 1980, ingedeeld in verschillende groepen en er zullen ook een aantal parades zijn tijdens de welke de grote namen van weeleer de revue zullen passeren op de machines waarmee ze ooit zegevierden.

meer informatie: www.200miglia.com