Zoeken

Bering lanceert en demonstreert Airbag vest

17 november 2010

De Italiaanse kledingfabrikant Bering heeft een nieuw Airbag vest ontwikkeld dat onder het toeziend oog van enkele uitgenodigde media levensecht werd gedemonstreerd. Een frontale botsing met een personenauto leverde een totaal vernielde motorscooter op, terwijl de berijder er zonder kleerscheuren vanaf kwam.

Bering_Airbagvest.jpg

Da's nog eens lef hebben, een Airbag vest lanceren en meteen in de praktijk aantonen hoe veilig het werkelijk is. Het vest is voorzien van hoogstaande draadloze sensoren, niet alleen in het vest zelf maar ook op de motorfiets, waardoor niet alleen een factor als crash-impact, maar ook plotse decelleratie kan worden gemeten.

Het vest weegt 1,25 kilogram en blaast zich in 0,08 seconden op. Volgens Bering heeft het vest een levensduur van ongeveer 10 jaar, waardoor de aanschafkosten van ongeveer 500 euro verspreid over het aantal jaren relatief laag is. Die prijs is inclusief montage van de sensor op je motor, mocht je ooit je motor verkopen dan gaat het € 90 kosten om de sensor te demonteren en op je nieuwe motor te monteren. De batterij, die jaarlijks vervangen moet worden, zal tussen de 20 en 30 euro gaan kosten.

Bering_Airbagvest_2.jpg

Het vest zal in eerste instantie eind dit jaar op de Franse markt worden geintroduceerd, de rest van Europa zal moeten wachten tot halverwege 2011.