Zoeken

Beieren opgeschrikt door aanslagen op motorrijders

19 april 2011
Het Duitse Beieren is het afgelopen weekend opgeschrikt door een vandaal, die waarschijnlijk doelbewust aanslagen op motorrijders heeft willen plegen. Dit kwam aan het licht nadat een 37-jarige motorrijder over een oliespoor dodelijk verongelukte en op verschillende plaatsen oliesporen en glasscherven werden ontdekt.

Oliespoor_Beieren
Een van de locaties waar het wegdek met olie was vervuild. (foto: Duitse politie) 

De 37-jarige motorrijder ging op een weg tussen Markt Rettenbach en Ottobeuren over een oliespoor onderuit en werd daarna geschept door een tegemoetkomende automobilist. De vader van twee kinderen overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Ter plaatse werden op het wegdek twee oliesporen ontdekt, een voor en een na de bocht. Op beide plekken werden bovendien glasscherven ontdekt.

Om de oorzaak van het ongeval te achterhalen werd door de politie een oproep gedaan voor getuigen om zich te melden. Om kwart voor zes 's middags, drie kwartier na het ongeval, melde een getuige dat meerdere wegstukken in het gemeentebereik van Markt Rettenbach met olie waren vervuild. Daarop werd door ambtenaren van de politie-inspectie, de Autobahnpolitie van Memmingen en de politie-inspecteurs van Mindelheim met ondersteuning van een politiehelikopter het gebeid ten zuiden van het district Unterallgäu afgezocht naar verdere wegdek vervuilingen.

In totaal werden op tien plaatsen identieke olielagen en resten van glasscherven ontdekt. De vervuilingen werden zowel op rechte wegstukken evenals in bochten vastgesteld. Deels betrof het wegdelen in een bosrijke omgeving, deels op vrij overzichtelijke wegdelen. Op alle tien de locaties werden restanten van glasscherven ontdekt. De omgeving werd door de politie op mogelijke sporen onderzocht.

Wie of wat er precies achter deze waarschijnlijk doelbewuste aanslag zit is momenteel nog niet duidelijk. De politie heeft een tienman sterk team met vertegenwoordigers van de verkeers- en criminaliteitsdienst alsmede 'hit and run' onderzoekers opgezet om de dader of mogelijke daders te kunnen achterhalen, en heeft daarbij een oproep gedaan aan mogelijke getuigen om zich te melden.

Bron: Motorrad