Zoeken

Bajaj vergroot aandeel in KTM tot 90%

11 februari 2010

De Indiase motorgigant Bajaj heeft een aanbod van het Oostenrijkse KTM geaccepteerd om haar aandeel in de oranje motorfabrikant van 30% naar 90% te verhogen. Bajaj krijgt daarmee bijna de volledige zeggenschap over KTM.

Bajaj-KTM_logo.jpg

Het nieuws komt volgens onze collega's van het Britse Motorcyclenews van de Indiase website Economic Times, die meldt dat KTM Bajaj, een van 's werelds grootste fabrikanten van scooters en motorfietsen, had uitgenodigd om haar aandeel in het bedrijf te vergroten.

Naar verluid heeft Bajaj het aanbod van KTM geaccepteerd, hoewel het in eerste instantie alleen tot aankoop van 21% van de aandelen zal gaan. Daarmee krijgt de Indiase gigant een meerderheidsaandeel van 51%. In een later stadium zal tot aankoop van de resterende 39% van de aandelen worden overgegaan, om daarmee de overeengekomen 90% te realiseren.

In november 2007 nam Bajaj Auto International Holding B.V. een aandeel van 15,23% in KTM. Sinds die tijd heeft Bajaj haar aandeel in de Oostenrijkse fabriek stevig versterkt. Resultaat van de nieuwe samenwerking was afgelopen jaar op de EICMA in Milaan te zien met de presentatie van de nieuwe 125cc prototype. Een motor die bij Bajaj zal worden geproduceerd.

In hoeverre de overname effect zal hebben op KTM is vooralsnog niet bekend, vooralsnog heeft KTM nog niet officieel gereageerd op het nieuws.