Zoeken

Audi in de markt voor Ducati?

13 maart 2012
Sinds de bekendmaking van Investindustrial Holdings, de huidige eigenaren van Ducati SpA, op zoek te zijn naar een koper voor het Italiaanse motormerk gonst het op internet van geruchten omtrent mogelijke kopers. Volgens het Britse Car Magazine heeft Audi een exclusieve deal afgedwongen, waarbij het automerk het eerste recht op overname van het Italiaanse motormerk heeft.

Audi-Logo

Volgens Car Magazine heeft Audi middels deze exclusieve deal tot half april de tijd de deal rond te maken. Andere potentiele kopers zouden pas een bod kunnen uitbrengen als de overname door Audi niet door zou gaan. Ducati’s activa liggen momenteel rond de € 200 miljoen, met de totale deal zou een bedrag van €250-€300 miljoen zijn gemoeid.

De overname van Ducati door Audi zou volgens Car Magazine deel uitmaken van Project Eagle, geestesking van Ferdinand Piech, voorzitter van de raad van commissarissen van de VW group. Piech zou al lange tijd een prestigieus motormerk willen kopen. Zo zou de aankoop van het recentelijk uit de as herrezen Horex zijn overwogen, maar het Duitse merk zou niet voldoende merk erkenning hebben gehad.

Volgens Car Magazine zou Piech in 2008 al in een interview hebben gezegd dat het bedrijf een strategische fout had gemaakt door Ducati niet te kopen toen het bedrijf op de rand van een faillissement stond. De vraag is echter waarom Audi als potentiele koper wordt genoemd, waar het automerk onderdeel is van de Volkswagen group en dus uiteindelijk niet Audi, maar Volkswagen eigenaar van Ducati zou worden.

Bron: Car Magazine