Zoeken

Aprilia legt tijdelijk productie stil

16 oktober 2013
Aprilia heeft haar productie voor het tweede deel van oktober grotendeels stilgelegd. Tegenvallende verkoopcijfers en een zwakke Italiaanse economie hebben de Italiaanse fabrikant uit Noale hiertoe gedwongen. 360 werknemers zijn tenminste tot het eind van de maand met verlof naar huis gestuurd.

Aprilia 2013 Caponord 1200

Het zal niemand zijn ontgaan dat het nog steeds niet goed gaat met de Europese motormarkt. Ook dit jaar kreeg Europa weer harde klappen te verwerken, niet in de laatste plaats door de ingeklapte Italiaanse markt, die in de periode januari tot augustus met maar liefst 31% terug is gevallen van 170.148 naar 120.260 units ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

In de zwakke Italiaanse markt heeft vooral Aprilia harde klappen te verduren gekregen. Volgens onze Italiaanse collega's van Moto.it zijn er in de periode januari tot september slechts 3.498 Aprilia scooters en motoren geregistreerd, waarmee het merk tot de 11e plaats in de ranglijst is afgezakt.

Het best verkochte Aprilia model dit jaar is de Scarabeo 100, hoewel het model in de algehele rangschikking pas op de 36e plaats is terug te vinden. Voor wat de motorfietsen betreft is de nieuwe Caponord 1200 Aprilia's best verkochte model, maar ook daarvan zijn er slechts 194 verkocht, wat het model op de 59e plaats in de verkoopcijferlijst plaatst.

De tegenvallende verkoopcijfers hebben Aprilia nu doen besluiten de productie voor de rest van de maand gedeeltelijk stil te gaan leggen. De maatregel heeft momenteel alleen invloed op de medewerkers van de fabriek in Scorzè, de medewerkers van de fabriek in Noale blijven momenteel nog buiten schot, hoewel het niet ondenkbaar is dat in de toekomst meer werknemers met onbetaald verlof naar huis zullen moeten worden gestuurd.

Bron: Moto.it