Zoeken

Amerikaanse journalist pleit voor verbod motorfietsen

27 juni 2011
Hugh Curran, journalist van het Amerikaanse Sun Sentinel, heeft voor nogal wat ophef gezorgd door in een column te pleiten voor een verbod op motorfietsen. Dat Curran alleen staat in zijn actie blijkt uit de reacties, waar slechts een enkeling het voor de journalist opneemt.

Motorcycle_crash
Motorrijders zijn kwetsbaar, dat weten we allemaal, maar vaak ligt de schuld bij derden

Curran begint zijn column met de woorden "Het is tijd om motorfietsen te verbieden. Daar, ik heb het gezegd. Het moest gezegd worden." Vervolgens strooit Curran met een arsenaal aan -welbekende- statistieken, waaruit blijkt dat motorrijden veel gevaarlijker is dan autorijden en beweert dat als een autofabrikant een auto op de markt zou zetten die zoveel doden tot gevolg had door het publiek onmiddelijk een verbod op productie en verkoop van dat voortuig zou worden geëist.

Dat motorrijders kwetsbaarder zijn dan automobilisten behoeft geen betoog, maar aan het feit dat het overgrote deel van de ongevallen nog altijd wordt veroorzaakt door een automobilist gaat de journalist voor het gemaak voorbij. Zoals alle tegenstanders van motorrijden schermt Curran alleen met statistieken die hem uitkomen, en laat de rest gemakshalve achterwege.

Dat de lezers van Sun Sentinel wel over een dosis gezond verstand beschikken blijkt uit de reacties, van de 70 tot nu toe geplaatste reacties blijkt slechts een enkeling het met Curran eens te zijn. Mocht je zelf commentaar willen leveren, het artikel is hier te lezen, en bovendien is de schrijver te contacteren via zijn e-mail adres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bron: MCN