Zoeken

Amerikaan legt 3.500 mijl af in 6 dagen met Zero S

14 december 2012

Dat elektrische motorfietsen niet alleen zijn voorbehouden aan korte ritjes in de stad, dat heeft de Amerikaan Terry Herschner onlangs laten zien. Met een speciaal gemodificeerde 2012 Zero S legde de voorvechter van elektrische motorfietsen onlangs in zes dagen maar liefst 3.500 mijl af, door van Florida naar West-Texas te reizen.

Zero S_Hershner

Toegegeven, om de trip in zulke korte tijd te realiseren had Herschner wel het een en ander aan zijn elektrische Zero S aangepast, om de laadtijd van de accu's aanzienlijk te reduceren. Door toepassing van drie Delta Q QuiQ en twee Elcon PFC 2500 laders en een J1772 acculaad-poort, die normaal gesproken bij auto's wordt toegepast, wist Herschner de Zero S in minder dan een uur weer op te laden.

Met een standaard lader zou het laadproces acht uur hebben geduurd. Tijdens zijn avontuur hield Herschner een strak schema aan, waarbij telkens 45 minuten rijden werd afgewisseld met 45 minuten oplaadtijd.

Terry Herschner:
Ik wilde alleen maar laten zien dat we niet ver verwijderd zijn van echt lange-afstand reizen met elektrische voertuigen. Mijn Zero reed probleemloos en stelde me in de gelegenheid om gemiddeld 500 mijl per dag af te leggen. Ik heb ook veel geleerd over de infrastructuur van elektrische oplaadpunten en hoewel er op dat gebied veel vooruitgang is geboekt zal er nog veel moeten gebeuren voordat dit een nationale basis heeft. Ik hoop de groeiende infrastructuur te laten zien door de komende tijd soortgelijke landelijke ritten te gaan doen.

Herscher heeft zich als doel gesteld als eerste de Verenigde Staten van kust tot kust te doorkruisen. Eind december zal hij in Santa Cruz, Californië vertrekken om vandaar uit terug naar Florida te reizen. Hiervoor zal een blog worden bijgehouden op de Facebook pagina Life off the Grid.

Bron: Motorcycle.com