Zoeken

ACEM: verkeersveiligheid gebaat bij beschermende kleding

31 maart 2010

Wij wisten het natuurlijk al langer, maar nu heeft  onderzoek het uitgewezen: het dragen van beschermende kleding door berijders van motorfietsen, motorscooters,  bromfietsen en scooters kan significant bijdragen aan beperking van de gevolgen bij ongelukken met deze categorie voertuigen.

ACEM_1.jpg

Dat is de belangrijkste boodschap die ACEM, de associatie van motorfietsfabrikanten in Europa, heeft neergelegd in een brochure over beschermende kleding die vandaag in 7 talen verschijnt. RAI Vereniging afdeling Gemotoriseerde Tweewielers is als medeondertekenaar van het European Road Safety Charter zeer nauw betrokken geweest bij dit initiatief en heeft vanaf het begin haar steun aan deze brochure gegeven.

Eugene Daams, secretaris tweewielers RAI Vereniging:
Deze brochure sluit goed aan bij de start van het nieuwe motorseizoen waar veel mensen weer met de motor de weg opgaan. Velen oriënteren zich op de aanschaf van een nieuwe helm en motorkleding. Beiden zijn onlosmakelijk verbonden met motorrijden en moeten voordat je opstapt perfect in orde zijn. De gemiddelde motorrijder(ster) is over het algemeen goed op de hoogte van veiligheidondersteunende features op de motor zelf en neemt ook vaak deel aan verhoogde rijvaardigheidstrainingen. Een punt wat minstens zo belangrijk is, is de persoonlijke bescherming die goede kleding en helm de berijder(ster) kan bieden. Deze brochure zorgt ervoor dat op eenvoudige wijze en met behulp van feiten de consument én de dealer de juiste informatie hebben om te komen tot een weloverwogen keuze.

De verschijning van de brochure is binnen het eSUM project tot stand gekomen. eSUM is het samenwerkingsverband tussen ACEM en vier Europese ‘motorfietshoofdsteden’ (Londen, Parijs, Barcelona en Rome). Het doel van eSUM is het ontwikkelen van beleid gericht op het verhogen van de veiligheid voor berijders van gemotoriseerde tweewielers in stedelijke gebieden.

ACEM_4.jpg ACEM_5.jpg ACEM_6.jpg ACEM_7.jpg

De brochure is hier te downloaden.