Zoeken

9e editie Bikers Classics belooft groot succes

21 juni 2011
Liefhebbers van klassieke motorfietsen kunnen over anderhalve week hun hart weer ophalen. Dan vindt op het Belgische circuit van Francorchamps alweer de 9e editie van de Bikers Classics plaats, een evenement dat zich in negen jaar tijd heeft ontplooid tot het meest toonaangevende evenement van klassieke motorfietsen.

Bikers_Classics_2010

De 9e editie van de Bikers Classics, die van 1 tot 3 juli op het roemruchte Belgische circuit Spa-Francorchamps plaatsvindt, staat dit jaar in het teken van het 90-jarig bestaan van Moto Guzzi. Voor Guzzi rijders heeft de organisatie dan ook een gepast programma samengesteld; voor de prijs van € 50 (te bestellen via de website www.dut.bikersclassics.be, onder de tab Guzzi 90 anni) hebben Guzzi rijders een toegangskaart voor het 3-daagse evenement, een speciale parking, plaats op de Guzzi tribune voor de eerste 500 inschrijvingen, een Italiaans buffet op zaterdag in de Moto Guzzi Village, de parade op zondag en gratis camping. Uiteraard staan ook het 2011 Guzzi gamma klaar om in de omgeving middels een proefrit te worden losgelaten.

Maar dat is niet het enige wat de Bikers Classics bijzonder maakt. Net als andere jaren zal op zaterdag de inmiddels roemruchte 4-uurs van Spa worden verreden, waarbij niet de minste namen en motoren zullen aantreden. In totaal hebben 81 teams en 162 coureurs zich ingeschreven, waaronder het Britse Phase One Endurace (dat in 2000 nog de wereldtitel behaalde), Van Dijck Laverda Racing met rijders Henk van der Mark en Dirk Brand (winnaars van Le Mans 1984) en de Belgische ex-wereldkampioen Stéphane Mertens op de Dholda Classic. Op zondag zijn er de diverse parades, waarvoor ook dit jaar weer de nodige grootheden zijn gestrikt.

Meer info: www.bikersclassics.be