Zoeken

9-10 juni: Ducati Riding Experience TT circuit Assen

21 maart 2014
De Ducati Riding Experience heeft aangekondigd dat 9 en 10 juli een speciale aanvulling wordt op de 2014 kalender, met een ongelooflijke kans om circuit-technieken te leren op onze eigen heilige grond, het circuit van Assen.

Ducati Riding Experience

Bekend als de thuisbasis van de Nederlandse TT in de MotoGP en het toneel van talloze spannende races in de World Superbike, is het 4,5 km circuit nu ter beschikking gesteld als locatie van een speciale editie van de Ducati Riding Experience en biedt een unieke kans om rijvaardigheden aan te scherpen op Ducati motorfietsen.

Zoals gebruikelijk heeft DRE zorgvuldig een plan gemaakt om alle niveaus van motorervaring te dekken. Straatrijders die hun wegrijvaardigheden verder willen verbeteren krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan de ‘Intermediate cursus’. Circuitrijders kunnen kiezen uit een reeks van vier niveaus van Racing cursussen, variërend van degene die hun eerste ervaring opdoen tot degene die hun circuit of racevaardigheden willen perfectioneren.

Deelnemers van de Racing 1 en Master Racing cursussen zullen extra instructie krijgen op het gebied van snel en veilig rijden met een speciale klassikale sessie voorafgaand aan het rijden op circuit. Om dit mogelijk te maken zal de cursus verspreid worden over twee dagen, waarin Racing 1 deelnemers de eerste middag zullen beginnen met een briefing en theoretische oefeningen ontworpen om een stevig fundament van kennis te vestigen voordat er in de praktijk geoefend wordt op het circuit.

Bij de meer gevorderde Master Racing cursus zullen de deelnemers een zeer informatieve klassikale sessie van Ducati’s Factory Test Rider, Alessandro Valia en Chief Instructor, Dario Marchetti krijgen voordat zij het circuit op gaan met Ducati’s indrukwekkende 1199 Panigale S Superbikes.

Deelnemers van de zeer prestigieuze Troy Bayliss Academy cursussen zullen in groepen van vijf worden geïnstrueerd door de drievoudig World Superbike kampioen zelf. Degene die meedoen aan deze Academy zullen rijden op de Ducati 1199 Panigale S uitgerust met een Termignoni uitlaatsysteem.

De Racing 2 cursus vindt plaats op de eerste dag en is bedoeld voor rijders die al circuitervaring hebben en zich verder willen ontwikkelen. Naast vele andere details, zullen zij werken aan details zoals het verhogen van hun instuur en middel-bocht snelheden en aan het volledig benutten van elke laatste PK van de versnelling om een vloeiender, soepeler en vertrouwelijke rijstijl te bereiken.

Inschrijvingen
De inschrijving voor Racing 1 en 2 cursussen is beperkt tot 50 deelnemers, verdeeld in efficiënte leergroepen van slechts vijf personen. De Master Racing cursus staat open voor slechts 12 deelnemers, verdeeld in groepen van 3 deelnemers. Omdat alle groepen worden begeleid door een deskundig instructeur, moeten alle circuitrijders in het bezit zijn van een klasse A rijbewijs zonder motorinhoud beperking.

Niet circuit
Voor niet-circuitrijders biedt de DRE in Assen een Intermediate cursus om bestaande rijvaardigheden te verbeteren en hun algemene veiligheid te vergroten. De deelnemers zullen de Ducati Multistrada 1200 S, Hypermotard en Hyperstrada modellen en de gloednieuwe Monster 1200 gebruiken met een uitstekende gebruiksvriendelijkheid en de verbeterde ergonomie van een innovatieve verstelbare zithoogte.

Binnen de kosten van de cursussen zullen alle DRE deelnemers worden voorzien van een motorfiets en instructeur, evenals een welkomstpakket en lunch. Kijk voor informatie over reserveringen op Ducati.nl onder Experience.


Assen DRE cursus schema

9 juli 2014
Intermediate
Racing 2
Master Racing
Troy Bayliss Academy

10 juli 2014
Intermediate
Racing 1
Troy Bayliss Academy