Zoeken

3 juni eerste TT van Elst voor klassiekers

25 mei 2012
Op 3 juni wordt industrieterrein "De Aam" in het Gelderse Elst voor één dag omgetoverd tot een motorracecircuit voor de TT van Elst, een race met klassiekers die daar dit jaar voor het eerst zal worden georganiseerd. Deelnemers aan deze races berijden motoren van ten minste 25 jaar oud in verschillende klassen.

TT_Elst

Een feest van herkenning. Een terugblik in de historie. Een rijdend museum. Zo typeert de organisatie dit evenement. Ongeveer honderd deelnemers zullen met hun motoren op 3 juni over het stratencircuit zoeven.

Zowel solomotoren als de spectaculaire zijspannen komen aan bod. De toeschouwers hoeven zich die dag geen moment te vervelen. Naast een kijkje in de pitstraat, vlakbij Start en Finish op de Industrieweg Oost, is er een druk programma en ook aan de inwendige mens is gedacht.

Programma
In de ochtend wordt het circuit gebruikt voor de training en 's middags worden van 13.00 uur tot 18.00 uur de regelmatigheidswedstrijden verreden. De organisatie karakteriseert het evenement als een rijdend museum. Gereden wordt er op een prachtige baan op een bedrijventerrein, met tien meter breed asfalt en een lengte van 1.850 meter.

De TT van Elst is uitdrukkelijk geen race in de klassieke zin van het woord, maar er is wel een wedstrijd aan verbonden. Want wie het circuit het meest regelmatig aflegt is de winnaar. Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 cc tot 750 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse. Alle deelnemende machines zijn ouder dan 25 jaar.

Specialklasse
Veel bekijks wordt ook verwacht voor de specialklasse. Hierin rijden leden van de bij SAM aangesloten club Youngtimerracing (YTR) met racemachines die nog niet zo lang geleden deelnamen aan races van internationaal niveau. Lokale rijders uit de omgeving, die voldoen aan de reglementen van YTR zullen daar ook in meerijden.

Jaarlijkse organisatie
Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden in het dorp. De organisatie van dit evenement wordt verzorgd door de SAM (Stichting Aanvullende Motorsport) in samenwerking met Jan van Dam Motoren en Watersnijtechniek Nancy Klomp uit Elst.

Locatie
3 juni 2012, vanaf 10:00 uur
industrieterrein "De Aam"
Elst, gemeente Over-Betuwe, Gelderland