Zoeken

2e paasdag seizoenstart NSF100 Cup in Brakel

19 maart 2013
Op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2013, gaat op het Wielercircuit in Brakel de competitie van het Molenaar NSF100 Championship van start. 20 jonge rijders in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar gaan met elkaar de strijd aan in het 5e seizoen van dit prestigieuze wegrace kampioenschap voor de jeugd.

 NSF100 start

Het Molenaar NSF100 Championship is een wegrace kampioenschap voor de jeugd van 10 t/m 14 jaar en bestaat uit 16 wedstrijden verdeeld over 8 dagen. De wedstrijden worden veelal op outdoor kartbanen gereden. Elke coureur rijdt op een Honda NSF100; voorafgaand aan een wedstrijd worden de motoren verdeeld over de coureurs zodat zij zo eerlijk mogelijk aan de start verschijnen.

Door het hoge niveau van het kampioenschap is dit een ideale opstap naar een hogere klasse in de wegracesport. Publiek is bij alle wedstrijden van harte welkom om de verrichtingen van de coureurs van dichtbij te komen bekijken. De paddock is vrij toegankelijk. Op tweede paasdag worden de eerste twee wedstrijden van het seizoen gereden en worden de eerste punten verdeeld. Aanvang van de eerste wedstrijd is om 13:00.

Begeleiding door Joey Litjens
Niemand minder dan oud GP-coureur Joey Litjens zorgt voor een optimale begeleiding van de nieuwe talenten in het Molenaar NSF100 Championship. Hij leert de jonge coureurs de fijne kneepjes van het motorracen en voorziet hen van praktische tips en bruikbare aanwijzingen. Gedurende de hele competitie zal Litjens de coureurs bijstaan met individuele adviezen zodat zij elk hun groei in dit kampioenschap kunnen realiseren.

Vruchten afwerpen
Het Molenaar NSF100 Championship is gestart in 2009 gestart met maar één doel: nieuwe Nederlandse rijders een springplank bieden naar een hoger niveau in de wegracesport. Dat dit initiatief zijn vruchten na enkele jaren afwerpt moge duidelijk zijn: Scott Deroue, de eerste winnaar van het NSF100 Championship heeft inmiddels een plek gekregen bij het RW Junior team nadat hij twee jaar actief mocht zijn tijdens de Redbull Rookies Cup. Ook Livio Loi heeft in 2012 Redbull Rookies Cup mogen rijden; in dat zelfde jaar was hij ook actief in het Spaanse Moto 3 kampioenschap. Bo Bendsneyder heeft afgelopen jaar bewezen een echt groot talent te zijn door in 2012 zowel de Moriwaki GP3 JuniorCup als ook de Yamaha R125 cup op zijn naam te schrijven.

Een actueel overzicht van de wedstrijddata, de tussenstand en de namen van de coureurs staan op de website www.nsf100championship.nl.