Zoeken

28 september Pure&Crafted Amsterdam

9 september 2019
Nederland is weer een festival rijker. Na drie eerdere Berlijnse edities in 2015, 2016 en in 2017 alsmede een spraakmakende internationale ‘On The Road’ editie in 2018, doet het internationale festival Pure&Crafted op 28 september dit jaar voor het eerst Nederland aan.

De prachtig gelegen evenementenlocatie Taets Art and Event Park in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is op zaterdag 28 september het enerverende decor van muziek, motorcycle culture en lifestyle. Tickets voor Pure&Crafted kosten €25,- per stuk en zijn beschikbaar via www.pureandcrafted.com/tickets.

Een dag eerder (op vrijdag 27 september) wordt het weekend afgetrapt met een muziekovergoten clubnight in Amsterdam. De dag na het festival (zondag 29 september) wordt een sfeervol collectief ontbijt gehouden voorafgaand aan ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’.

De pijlers van het uit Duitsland overgewaaide Pure&Crafted zijn Music, Motorcycles en New Heritage. Deze drie beproefde onderdelen maken van dit unieke evenement de ideale plek voor motorrijders die op hun motorfiets de horizon volgen; die een eclectische muzieksmaak hebben en van authentieke mode, high-end producten en goed eten houden.

Music staat bij Pure&Crafted voor indie, folk, rock, singer-songwriters, melodieuze punkrock en aanverwante genres. Tijdens voorgaande edities traden naast veelbelovende upcoming acts ook grote internationaal gevierde bands op zoals Interpol, The Refused en The Hives. Dit jaar staan onder andere Blaudzun, Bad Nerves en Bad Touch op het programma. 

Met BMW Motorrad als initiatiefnemer en titelsponsor van Pure&Crafted laat het onderdeel Motorcycles uiteraard niets te wensen over. Shed of Shop build motoren te over, evenals lifestyle motorkleding die in de kleine shops kan worden gekocht. Daarnaast mocht de klassieke Wall of Death niet ontbreken, waar waaghalzen van de Ken Fox Troupe op vintage motorbikes aantonen nog altijd de meesters van de steile wand te zijn.

Met New Heritage is het plaatje compleet. Immers: de indrukwekkende General Store op het terrein is de ideale plek voor authentieke mode. Hier worden hoogwaardige en duurzaam gemaakte producten aangeboden zoals lederen accessoires, mooie kleding en musthaves van zorgvuldig geselecteerde populaire merken. Uiteraard ontbreken op Pure&Crafted ook de populaire foodtrucks niet, waar liefhebbers van goed eten kunnen genieten van ambachtelijk bereide gerechten en verfijnde dranken.

Check anders ons verslag nog even van de tweede editie van Pure&Crafted in in 2016 Berlijn.