Zoeken

23 juni 9e Classic TT Gramsbergen

15 juni 2012
Zaterdag 23 juni, een week voor de TT van Assen, organiseert Eveno Racing Gramsbergen in samenwerking met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team voor de 9e maal de 'Classic TT Gramsbergen' op het circuit in Anerveen.

Gramsbergen

Eveno Racing zet zich in om jonge talentvolle wegracecoureurs financieel te ondersteunen en maakt dat mogelijk door het benaderen van sponsoren en het organiseren van een evenement als de Classic TT. In 2012 ondersteunt Eveno Racing de 15 jarige coureur Dennis Koopman uit Heino, die uitkomt in de Honda Moriwaki GP3 Juniorcup.


Gramsberger Classic TT de afgelopen jaren
De afgelopen jaren heeft de organisatie al vele grote namen aan de start gehad op het circuit in Anerveen zoals meervoudig wereldkampioenen Giacomo Agostini, Phil Read, Rolf Steinhausen en vele andere bekende namen uit het verleden.

Dit jaar zullen wederom Nederlandse toppers van weleer te zien zijn tijdens de Classic parade. Onder andere Marcel Ankoné, Jan Huberts en Aalt Toersen geven hier acte de présence, als ook de bekende journalist/coureur Alan Cathcart. Tweevoudig wereldkampioen Rolf Steinhausen komt in wederom actie met de Busch BMW.


Technische keuring deelnemende motoren in Gramsbergen
Op vrijdagavond 22 juni wordt in Gramsbergen, evenals afgelopen jaren, nabij café Bolte de technische keuring van de motoren gehouden. Net als indertijd in Assen rijden de deelnemende motoren onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug.

Bij deze keuring tussen 18.30 uur en 20.15 uur zijn een aantal  bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, etc. Daarna zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige avond zijn waarbij iedereen welkom is.
 

Zaterdag racedag
De trainingen vangen aan op zaterdagmorgen om 10.00 uur en rond 13.00 uur vangen de races aan. Er worden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspanklasse en oldtimerklasse. En er zal een zogenaamde Classic parade worden gereden met bijzondere motoren en bekende namen van weleer.

Toegang
Toegang tot de Classic TT Gramsbergen is gratis,meer informatie is op de website www.eveno-racing.nl terug te vinden.