Zoeken

21 mei Ducati 851-888 meeting in Zwolle

16 mei 2011
Liefhebbers van de moeder aller Ducati Superbikes, de 851 (en daaropvolgende 888), kunnen hun hart het komend weekend ophalen. Dan organiseert het Zwolse Aral Motor Service een 851 - 888 meeting, waar Ducatisti hun ervaringen uit kunnen wisselen.

Ducati_851_tricolor
Nog steeds een plaatje om te zien, en in originele staat bovendien veel geld waard: de Ducati 851 Tricolore

Het is alweer vijfentwintig jaar geleden als Ducati in 1986 haar eerste vierkleps motor, de 851 lanceert. Een motor die twee jaar later door de Italianen in het dat jaar nieuwe World Superbike wereldkampioenschap wordt ingezet. Tijdens het eerste raceweekend op het Britse Donington park weet Marco Lucchinelli de tweede race te winnen, maar het zal nog twee jaar duren voordat de Fransman Raymond Roche in 1990 wereldkampioen zal worden met de 851.

Hoewel op dat moment al behoorlijk indrukwekkend krijgt de Italiaanse fabriek pas écht faam als een jaar later de 888 wordt geintroduceerd, waarmee de Amerikaan Doug Polen op indrukwekkende wijze (hij won dat seizoen maar liefst 17 wedstrijden, een record dat tot op de dag van vandaag niet is verbroken) de wereldtitel in de wacht wist te slepen.

Niet vreemd dus dat twintig jaar na dato de modellen nog steeds een schare trouwe fans heeft. De Ducati 851 - 888 meeting vindt plaats op 21 mei bij de Aral Motor Service aan de voltastraat 23B in Zwolle, vanaf 10 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. Voor een drankje wordt gezorgd, wil je deelnemen aan de barbeque aan het eind van de dag dan kun je hiervoor via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. jezelf opgeven.