Zoeken

2011 BSR 125cc Trophy opstapklasse

2 september 2010

Binnen het 2Race wegracekampioenschap zal volgend jaar een totaal nieuwe opstapklasse aan de start verschijnen: de BRS Trophy. Door de inzet van geheel gelijke 125 cc BZM BRS viertakt motorfietsen van de Italiaanse fabrikant Bizeta zal deze klasse garant gaan staan voor mooie strijd en veel doorgroeimogelijkheden.

 

BZM-BRS125-actie.jpg

Op juniorcircuits in België, Frankrijk en Nederland zal de BRS Trophy een opwindend kampioenschap afwerken. Door een strakke regelgeving en een uiterst betaalbaar prijskaartje biedt deze klasse de gelegenheid te strijden op ieders eigen niveau en zo te groeien in rijcapaciteiten. Hierdoor is de BRS Trophy ideaal voor coureurs die bijvoorbeeld door willen groeien uit minibikes, motorcross, NSF100 cup of brommerraces. Qua vermogen heeft de BZM ongeveer de helft meer dan de NSF100 in huis.

Het afgelopen jaar werd er met deze BZM BRS al zeer succesvol meegedaan in het door 2Race georganiseerde Belgisch Kampioenschap. De organisatie van de BRS Trophy zal ook in handen zijn van 2Race, de organisatie die al jaren zeer succesvol races voor "big wheels" en minibikes organiseert in Nederland, België en Frankrijk. 2Race zal ook voor waardevolle prijzen en de technische controle zorgen.

 

De BZM BRS 125 is een echte racemotor, laat daar geen twijfel over bestaan. Vering, frame, remmen en motorblok zijn van topniveau. Door de viertaktmotor is het echter wel een motor die ook voor minder ervaren rijders te beheersen is, terwijl gevorderde coureurs er alles uit kunnen halen tot de grens van wat ze zelf kunnen. De afmetingen van de BZM zijn zodanig dat zowel volwassenen als kinderen met deze makkelijk sturende racemotor kunnen rijden. In de klasse zal duidelijke regelgeving ervoor gaan zorgen dat de klasse betaalbaar is en zal blijven, hierom is ook voor één merk banden (PMT) gekozen.

 

meer informatie is op de website van de organisatie terug te vinden.