Zoeken

17 juni Aprilia Rubberbutt

25 mei 2011
Voor de die-hard motorrijders, voor wie een toertocht niet lang genoeg kan zijn, organiseert de Nederlandse Aprilia motorclub, de Aprilia-Riders Association, jaarlijks de Rubberbutt, een ultieme toertocht van 1000 kilometer door Nederland, Duitsland en België, die voor de iets minder die-hard motorrijders kan worden ingekort naar 500 of 750 kilometer.

Rubberbutt_logoMet citaten uit het verleden als "Super evenement, zeer gave eindeloze bochtenroutes", "Persoonlijk hoogtepunt: meer bochten in één trip dan in de afgelopen 6 jaar motorrijden" en "Heb in één dag leren motorrijden, volgend jaar ben ik er weer bij" is de Rubberbutt zondermeer dé ultieme motorrit die je maar kunt bedenken. En als dát nog niet genoeg is, wordt elk jaar geld ingezameld ten bate van een goed doel.

De 2011 editie van de Rubberbutt vindt plaats op vrijdag 17 juni, vanaf motorcamping en slaperij 'In den Hof' in Heerlen. Er wordt gereden in kleine groepen van maximaal 5 rijders, waarbij wordt ingedeeld naar ervaring en eventuele voorkeuren. Maar uiteraard is het ook geheel vrij om de route individueel of met enkele vrienden te rijden. De 2011 editie is volgens de organisatie geïnspireerd op de 2007/2008 routes.

Rubberbutt

Omdat voor veel deelnemers de 1000 kilometer in het verleden iets té veel van het goede bleek te zijn biedt de organisatie de mogelijkheid de route in te korten naar 750 of 500 kilometer. Uiteraard is ook pechassistentie die dag aanwezig. Speciaal voor de Rubberbutt deelnemers heeft Maurice van 'In den Hof' wederom het Rubberbutt arrangement samengesteld. Voor de prijs van € 52,50 krijg je twee overnachtingen in de slaapzolder, twee maal ontbijt én een overheerlijke barbeque na afloop.

Het fonds gehandicaptensport

Het doel dit jaar is om geld bijeen te rijden voor het fonds gehandicaptensport. In de ogen van de organisatie een uitstekend doel en de opbrengst komt gegarandeerd ten goede van dit fonds. Deelnemers kunnen zich per gereden kilometer laten sponsoren door vrienden, familie en werkgevers. Een minimum sponsoring is 1 eurocent/km, dus dat moet iedereen kunnen organiseren. De sponsorgelden zijn volledig bestemd voor stichting het fonds gehandicaptensport. Er blijft niets “plakken”. Een dergelijk goed doel helpt ook nog wel eens bij het vragen van een vrije dag.

Informatie & inschrijven
Inschrijven kan het via het forum van de aprilia-riders association. www.aprilia-riders.nl