Zoeken

13-14 oktober KTM-weekend circuit De Lansard

26 september 2012
Na zeventien jaar lang de KTM-dag te hebben georganiseerd heeft KTM voor dit jaar besloten van het succesvolle evenement een weekend-feestje te maken. De 18e editie van de KTM-dag wordt gehouden op 13 en 14 oktober op de vaste locatie: Circuit De Landsard, Eindhoven.

KTM_weekend_2012

Tijdens de 17e editie van de KTM-dag vorig jaar Oktober werd voor het eerst in Nederland een echte professionele Extreme Enduro race georganiseerd welke een mega succes bleek te zijn en daarom is er dit jaar besloten daar een vervolg aan te geven.

In het toch al drukke schema wat de afgelopen jaren is opgebouwd met diverse cross- en demowedstrijden was het enorm passen en meten om de Extreme Enduro een plaats te geven, echter de reacties van het publiek waren in 2011 zo goed dat er dit jaar besloten is om meer ruimte te creëren voor niet alleen de Extreme Enduro cross, maar ook bijvoorbeeld de wedstrijden van de jeugd die voor een deel op zaterdag verreden gaan worden omdat de KTM-dag voor het eerst een weekend gaat worden.

Eén van de grootste Extreme Enduro specialisten ter wereld heeft toegezegd om in 2012 mee te rijden in de Extreme Enduro wedstrijd. Graham Jarvis heeft al meerdere titels op zijn naam geschreven en zal een serieuze partij zijn om te kloppen voor de grote hoeveelheid goede rijders die er dit jaar op af gaan komen waaronder wederom Hans Vogels en Jurgen van den Goorbergh.

De 50cc, 65cc en 85 cc motorcross klassen rijden de training en kwalificatie op zaterdag en de wedstrijd op zondag. De overige klassen rijden alles op zondag, afgewisseld met de Extreme Enduro.

Nieuw is ook dit jaar de offroad-rit die op zaterdag door ATV’s verreden kan gaan worden. Een echte route voor enkel en alleen ATV’s uitgezet. De deelnemers moeten wel voldoen aan de wettelijke voorschriften die bij het houden van een kenteken horen. De zgn. cross-quads zijn dus niet toegelaten tijdens de offroad-rit omdat deze geen kenteken hebben. Op zondag is uiteraard de beurt aan de trouwe groep motorrijders waarvoor dit jaar een speciale route is uitgezet met minder tankbaan en “klapzand’ dan vorig jaar.

Meer informatie: www.ktm-dag.nl