Zoeken

10 mei SOBW races Junior Track Assen

1 mei 2014
Op 10 mei laten ruim 100 coureurs tussen de 10 en de 64 jaar in diverse klassen van scooters, brommers en motoren spectaculaire wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk op de TT Junior Track in Assen.

SOBW

Het aantal rijders uit Assen is deze dagen goed vertegenwoordigd. In de Sportklasse rijdt Orlando Heijkoop. In de Yamaha R125 Cup rijden Thorben Scheper en Jaro Hoekstra en het Molenaar NSF 100 Championship heeft Assenaar Quentin Koers in de gelederen. Daarnaast zijn er nog enkele Drentse rijders waaronder Bobby Bos uit Valthe, Michel Elhorst uit Veenoord en Walid Soppe en Jurgen Kramer uit Coevorden. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben en zullen daarom extra gemotiveerd zijn om in Assen punten te pakken.

Verschillende klassen
Het SOBW-motorsportseizoen telt zo’n 17 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten brommers en racers, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de speciale Zon- en Feestdagen Cup is voor de scooterrijders die nog extra willen racen op deze dagen.

In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde brommers van 50 cc aan bod. De Formule klasse is er voor de gevorderden en liefhebbers van het echte sleutelwerk komen aan hun trekken in de Expi klasse, de hoofdklasse van de SOBW. In de ochtend worden in alle klassen de vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden. De dag begint rond 9.30 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits worden aan strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van het wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

Kalender 2014
10 mei Assen (TT Junior Track)
31 mei Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
1 juni Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
9 juni Staphorst (De Tippe)
21 juni Veldhoven – Eindhoven (Circuit de Landsard)
5 juli Blokzijl (Kanaalweg)
2 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
3 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
9 augustus Assen (TT Junior Track)
23 augustus Berghem (Circuit Park Berghem)
6 september Emmen – Nieuw Weerdinge (Kartcircuit Pottendijk)
20 september Zwolle (Wijthmenerplas)
11 oktober 4 uren race Croix (Frankrijk)