Zoeken

Introductie: Suzuki GSR 600

Conclusie

14 december 2005
Inhoudsopgave
Introductie: Suzuki GSR 600
Winkelhaken
Rafels
Gaten
Conclusie
Technische gegevens

Suzuki GSR600

De GSR is helemaal nieuw en heeft dus geen verbeteringen ten opzichte van een ouder model, valt daarop dus ook niet te beoordelen. Het concept waar mee de GSR is geintroduceerd heeft een duidelijk originele invalshoek; direct vanaf de tekentafel (wSuzuki GSR600
 
aarbij het aangekleed wordt als waren er tussen schets en eindproduct amper tussenstappen) en een leuke mascotte, waarvan de vorm toch wel iets terug te vinden is in de motor die nu hier voor ons staat. Sterker nog, nu ik daarover nadenk zou ik deze motor eerder de naam "Bulldog" meegeven dan de Twin van de concurrent met die naam.

Wat een beetje styling en associatie al niet kan doen. De hangende kop- lamp en brede tank doen dan toch nog iets denken aan de kop- en schouder- partij van een bull-typje. En klaarblijkelijk de juiste, want naast het uiterlijk heeft de GSR ook wel redelijk wat van een hond weg wat betreft de rij-eigenschappen. Alhoewel ik het blok niet bepaald "bullig" zou noemen (daarbij denk je immers toch meer aan vermogen onderin), is het wat rijden en brutaliteit betreft lang zo gek niet.

Rijden? Wat nou rijden? Planken? Ook niet...Scheuren! Basta!

  • Zitpositie, karakter bovenin, stuureigenschappen
  • snelheidsindicatie wat klein, vermogen onderin


Filmpje zien? Klikkerdeklik