Zoeken

Test: Cagiva Mito 15 Pk

Pagina 5

7 december 2004
Inhoudsopgave
Test: Cagiva Mito 15 Pk
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7

Conclusie

Marlboro Light
Cagiva Mito 125
Ontspanning op zijn tijd...soms moet roken mógen. Wel Light uiteraard
Teer 8 mg Nicotine 0,6 mg Koolmonoxide 9 mg Roken werkt zeer verslavend; begin er niet mee

Een 125, en nog een geknepen ook, die zo"n reactie teweegbrengt, valt alleen maar respect voor op te brengen. Diepe buiging voor Cagiva. Zo blijkt maar weer dat vermogen helemaal niet zaligmakend is en al zou dat wel zo zijn het op een heel goede manier gecompenseerd kan worden. Knappe jongen die hier meteen de grens van vinden kan. Maar waarom is de ruil dan toch niet doorgegaan? Alle pluspunten ten spijt blijft het fietsje zoals het hier nu staat een redelijk klein inzetgebied houden. Ook al zou ik met alle liefde persoonlijk het bewijs leveren dat ook hiermee vele redactiekilometers weggetikt kunnen worden, zegt de ratio mij andere dingen. Voornamelijk het feit dat je in Nederland niet om de snelwegen heen kan is een doorn in het oog. Niet dat het niet kán, maar het is toch niet ideaal. Zou de redactie in de Ardennen zitten, stond ik morgen bij de dichtstbijzijnde dealer op de stoep.

Dit vonden we goed
 • Hoeveelheid "motor"
 • Rijeigenschappen
 • Geluid (uiteraard)

  Dit vonden we minder
 • Stevige prijs
 • Verouderde details
 • Voedingstips
  Het moge wellicht nog niet opgevallen zijn, maar door de tekst van deze test heen hebben we enige subtiel geplaatste voedingstips opgenomen, die u kunnen helpen tot behoud van een gezonde levensstijl en inperking van rijklaar gewicht. Geheel voor uw gemak en naar eigen inzicht te gebruiken.

  Volgens mijn moeder zeg ik het telkens weer als ik een testfiets bij hun stal, maar dit keer was ik er heilig van overtuigd: ik zou hier mijn oude motor voor inruilen. Vooral ook omdat met een prijskaartje als deze een "nieuwe motor" ineens een stuk dichterbij komt. Nou is het uiteraard allemaal weer niet doorgegaan, maar het zet je wel te denken. Vandaar ook dat deze machine het in Belgie een heel stuk beter moet kunnen doen. Niet alleen vanwege infrastructuur, maar natuurlijk ook het kleine puntje dat de motor toegankelijk is voor eenieder met een B rijbewijs. Lijkt mij een leuke binnenkomer.