Zoeken

Test: Aprilia RSV 1000 R

Pagina 8

30 december 2004
Inhoudsopgave
Test: Aprilia RSV 1000 R
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Nakaarten

Aprilia RSV1000R

Tja..nakaarten is altijd een aardige bezigheid en men is bij Aprilia ook oprecht geïnteresseerd in wat je te melden hebt. Tot nu toe heb ik me altijd een beetje schaapachtig gevoeld omdat ik eenvoudig niks negatiefs te melden had. En ook dit keer zit daar weinig verandering in. Op een klein puntje na dan...  

MF: Jongens, wat moet ik hier nou weer mee? Kan amper wat opmerken aan de fiets, dat schiet niet op natuurlijk. Hij is echt onwijs gebruiksvriendelijk, soepel, noem maar op.
A: Ja, hij is wat doorontwikkeld he, het aller'hoekigste' is er inmiddels wel vanaf en wat je overhoudt is een heel soepel lopend blok.

MF: Precies, en over het uiterlijk zullen we het ook maar niet hebben, jullie zullen inmiddels in verkoopcijfers wel terugzien of deze looks aftrek vinden of niet... Maar wat anders, en dat is wel kwalijk: Waar is in godsnaam de Achterrem?
A: Hoe bedoel je; die zit er toch gewoon?

MF: Ik bedoel eigenlijk dat hij écht niks doet. Ik heb weleens minder goed werkende achterremmen gehad, maar zoals deze werkt is echt bizar. De enige manier waarop ik enige remwerking heb kunnen ontdekken is als ik met mijn hak er lomp op ging staan.
A: Je moet begrijpen dat de achterrem over het algemeen niet bijzonder veel doet, zeker in verhouding tot de voorremmen die tegenwoordig over zo ongelofelijk veel remkracht beschikken dat de achterrem daarbij een beetje wegvalt.

MF: Dan nog moet hij wel íets doen. In eerste instantie dachten we aan een ontluchtingsprobleem, vooral omdat de slag daar ruimschoots lang genoeg voor was, maar dat bleek niet veel te schelen.
A: Ja, we weten dat het af en toe voorkomt. We zullen er eens naar kijken, waarschijnlijk is het met een ander pompje opgelost.

MF: Zelfde verhaal met de koppeling trouwens..nou heb ik er niet overdreven veel van gemerkt, maar mijn collega"s hebben ook die moeten ontluchten omdat er gewoon niet meer mee te rijden was. Nu is die wel weer okee naar mijn mening, maar goed. Dat hij zwaar gaat zal waarschijnlijk niet aan te passen zijn, maar gecombineerd met een onwillige vrijstand levert dat een boel frustraties. A: Tja..we zullen er naar kijken, meer kan ik er niet van maken. Als het nu opgelost is was het dus inderdaad een ontluchtingsprobleem en kunnen we er verder niks mooiers van maken natuurlijk. Spijtig dat het je nu overkwam.