Zoeken

Recall 2010 MV Agusta F4 1000

24 juni 2010
MV Agusta heeft een recall uitgeroepen voor de gloednieuwe 2010 F4 1000. De borgclip van frame dat het luchtfilter in de airbox opsluit kan losraken, waardoor er mogelijk schade aan de motor zou kunnen ontstaan.


Het probleem kwam in Engeland aan het licht tijdens regulier onderhoud van een nieuwe F4. De kunststof borgclip, die het frame van het luchtfilter vastzet op de onderbak van de airbox, was losgekomen waardoor het luchtfilterframe was losgeraakt. Hierdoor was de bovenbak van de airbox omhoog gedrukt.

Omdat ook de mogelijkheid bestond dat de borgclip in de motor terecht zou kunnen komen (of erger, tussen de gasklep) is de fabriek direct een modificatiekit gaan ontwikkelen en heeft men de recall uitgevaardigd.

Een woordvoerder van MV Agusta Benelux importeur Moto Mondo wist ons te vertellen dat de modificatiekits nog deze week vanuit Italië zullen worden afgestuurd. Voor de Beneluxmarkt betreft het 34 motoren die terug worden geroepen, de desbetreffende eigenaren zullen in de loop van volgende week via de dealer worden geinformeerd.