Zoeken

De Nederlandse wildcardrijders van de 75ste Dutch TT

De Nederlandse wildcardrijders van de 75ste Dutch TT

8 juni 2005
Inhoudsopgave
De Nederlandse wildcardrijders van de 75ste Dutch TT
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

De Nederlandse deelnemers

Zoals elk jaar mogen ook dit jaar weer enkele Nederlandse coureurs deelnemen met de Dutch TT. Van de KNMV krijgen zij een zogenaamde wildcard toegewezen. Deze wildcards worden verdeeld op basisvan goede prestatie"s tijdens het huidige en het voorgaande seizoen. Vandaag werden de namen van de wildcard coureurs officieel bekend gemaakt. Voor de wildcardcoureurs een unieke ervaring om tussen de "grote mannen" mee te mogen rijden.

Toch lijkt het allemaal leuker dan dat het is. In werkelijkheid moeten de Nederlanders heel hard werken om zich te kunnen kwalificeren. Vorig jaar wist geen enkele 250cc coureur zich te kwalificeren voor de race, mede vanwege de wisselende weersomstandigheden. Daarnaast komen de ONK-machines enorm te kort op de topsnelheden van de WK-top. Verschillen van zo"n 25 kilometer per uur zijn meer regel dan uitzondering. Maar als een coureur zich weet te kwalificeren, dan kan het feest los barsten. Met vetgedrukte letters zal deze race dan te vinden zijn op de CV van de coureur. Zoals Mike Velthuijzen vertelde, de race bestaat dan enkel uit ereronden. WK-punten zijn praktisch onbereikbaar, maar mocht een wildcard coureur er toch in slagen een puntje te behalen, dan hebben ze een ongekend hoogtepunt in hun carriëre bereikt.

 Het leeftijdsverschil tussen de wildcard coureurs van dit jaar is trouwens opmerkelijk. De jongste coureur is Hugo van den Berg met 15 jaar. Ook Joey Litjens is 15 jaar jong. 250cc coureur Hans Smees daarentegen, is met zijn 34 jaar ruim twee keer zo oud als de twee jonge honden uit de 125cc. In de 125cc zullen vijf Nederlandse deelnemers in actie komen. Allereerst natuurlijk de vaste deelnemer in het kampioenschap, Raymond Schouten, daarnaast hebben Hugo van den Berg, Joey Litjens en Gert-Jan Kok een wildcard toegewezen gekregen van de KNMV. De FIM stelt Mark van Kreij in de gelegenheid zijn kunsten te vertonen. In de 250cc zijn het Hans Smees, Jan Roelofs en Randy Gevers die deel mogen nemen aan de TT. Zij hebben van de KNMV een wildcard gekregen. Mike Velthuijzen, ook coureur in de 250cc, heeft van de FIM een wildcard toegewezen gekregen.

Motorfreaks sprak de wildcard coureurs tijdens de Vacansoleil ONK Wegrace in Assen en onderwierp de coureurs aan een kort interview. We wensen alle coureurs alle succes van de wereld en hopen dat ze naderhand tevreden terug kunnen kijken.

Tekst: Bas Prins