Zoeken

Dakar 2018 - etappe 12 voor motoren en quads geannuleerd

Als gevolg van de slechte condities heeft de organisatie van de 2018 Dakar rally de twaalfde etappe van Chilecito naar San Juan voor motoren en quads geannuleerd.

Jonas Folger rijdt komend seizoen niet

Jonas Folger rijdt het komende seizoen niet. De Yamaha Tech 3 MotoGP coureur voelt zich op dit moment nog niet klaar voor de strijd, zowel fysiek als mentaal, en heeft daarom de moeilijke beslissing genomen het 2018 seizoen te skippen en zich met minder druk op de schouders te focussen op zijn herstel.

Dakar 2018 - etappe 11: eerste winst voor Toby Price

Toby Price heeft zijn eerste dagoverwinning in de 2018 Dakar rally behaald. De 2016 winnaar leidde de elfde etappe van kop tot staart en had op de streep een voorsprong van anderhalve minuut op Kevin Benavides opgebouwd. Matthias Walkner gaf meer dan elf minuten op teamgenoot Price toe, maar houdt wel riant de leiding in het algemeen klassement.

Dakar 2018 - etappe 10: Walkner wint dramatische special

De tiende etappe van de 2018 Dakar rally heeft het klassement volledig overhoop gegooid. Adrien van Beveren leek de Dakar zege niet meer te kunnen ontgaan nadat de andere koprijders compleet verkeerd waren gegaan, maar vond drie kilometer voor de finish met een gebroken sleutelbeen zijn Waterloo. Matthias Walkner kwam het minst ongeschonden uit de strijd en voert nu riant het klassement aan.

Speciale onderscheiding Etienne Bax tijdens KNMV Motorsportgala

Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden zondag de Nederlandse motorsportkampioenen van 2017 gehuldigd. Wereldkampioen Zijspancross Etienne Bax werd tijdens het gala onderscheiden met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld.