Zoeken

Michael van der Mark vervangt Jonas Folger in Sepang

In Aragon ging het op de valreep niet door, maar het komend weekend maakt Michael van der Mark alsnog zijn debuut in de MotoGP. De World Superbike Yamaha Factory coureur neemt in Sepang de bij Tech3 plaats in van Jonas Folger, die thuis herstellende is van het Epstein Barr virus.

WK Superbike Jerez: Jonathan Rea ongenaakbaar

Een dag na zijn eerste overwinning op het Zuid-Spaanse circuit heeft Jonathan Rea in Jerez zijn eerste dubbelzege gerealiseerd. De Kawasaki fabriekscoureur nam in een ronde tijd de leiding in de race en reed daarna onbedreigd naar zijn veertiende overwinning van het seizoen. Marco Melandri en Chaz Davies maakten het podium compleet.

MotoGP Phillip Island: winst Marquez, drama Dovizioso

Marc Marquez kan zijn zesde wereldtitel haast niet meer ontgaan. Terwijl de Repsol Honda coureur de felbevochten race in Phillip Island op naam schreef finishte Andrea Dovizioso op een teleurstellende twaalfde plaats. Valentino Rossi en Maverick Vinales maakten het podium compleet.

Moto2 Phillip Island: eerste 1-2 voor KTM

Miguel Oliveira heeft KTM haar eerste overwinning in de Moto2 gegeven. De Red Bull KTM Ajo coureur stevende in Phillip Island onbedreigd op de overwinning af en finishte drie seconden voor teamgenoot Brad Binder, een eerste 1-2 voor KTM. Franco Morbidelli finishte op de derde plaats en kan door de tiende plaats van Thomas Luthi de wereldtitel nu haast niet meer ontgaan.

Moto3 Phillip Island: winst en wereldtitel voor Joan Mir

Met een recordbrekende negende overwinning is Joan Mir in Phillip Island tot de nieuwe Moto3 wereldkampioen gekroond. De Leopard Racing Honda coureur eindigde de race, die vanwege plots invallende regen vroegtijdig werd afgevlagd, drietiende seconde voor teamgenoot Livio Loi. Polezitter Jorge Martin maakte het podium compleet.