Zoeken

WK Superbike Phillip Island: dubbel voor Melandri in fotofinish

Marco Melandri had zich geen betere start van het seizoen kunnen wensen. De Aruba.it coureur finishte de vanwege bandenproblemen als flag-to-flag verreden tweede race in een fotofinish voor Jonathan Rea en scoorde daarmee zijn eerste dubbeloverwinning voor Ducati. Xavi Fores maakte het podium compleet.

Bandenproblemen Pirelli: Race 2 WK Superbike flag-to-flag

Na de bandenperikelen van Bridgestone in de MotoGP in 20013 heeft nu Pirelli serieuze problemen met overmatige bandenslijtage. De Pirelli banden houden het geen raceafstand vol en het risico dat de achterkant plots explodeert is zo groot dat de tweede race van het WK Superbike morgen een verplichte pitstop heeft.

WK Superbike Phillip Island: Melandri doorbreekt hegenomie Kawasaki race 1

Marco Melandri heeft de eerste race van het 2018 seizoen de hegemonie van Kawasaki doorbroken. De voormalig 250cc wereldkampioen sloeg in de laatste ronden van de eerste race zijn slag en finishte één seconde voor Tom Sykes, die het overgrote deel van de race de leiding in handen had gehad. Jonathan Rea kreeg te kampen met een technisch probleem, waardoor de derde en laatste podiumplaats naar Chaz Davies ging.

WK Superbike Phillip Island: Sykes evenaart Superpole record

Op een winderig Phillip Island heeft Tom Sykes zijn 43e pole position gerealiseerd en daarmee het recordaantal Superpoles van Troy Corser geëvenaard. De Kawasaki Racing Team coureur reed in Superpole 2 een tijd van 1'30.099 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Eugene Laverty. Marco Melandri maakte de eerste startrij compleet, wereldkampioen Jonathan Rea kwalificeerde zich nipt op de tweede rij.

WK Superbike Phillip Island: Aprilia domineert dag 1

Niet Tom Sykes, niet Jonathan Rea, maar Lorenzo Savadori heeft de eerste door regen geplaagde trainingsdag op Phillip Island de snelste tijd op de klokken gezet. De Milwaukee Aprilia coureur reed in de tweede sessie een tijd van 1'30.407 en was daarmee drietiende seconde sneller dan Leon Camier en Eugene Laverty.