Zoeken

Test: KTM 790 Duke

KTM heeft een belangrijke stap gezet met de introductie van de 790 Duke, de allereerste fiets op basis van het paralleltwin LC8c motorblok waarmee KTM wil meespelen in het wereldwijde middenklasse Naked Sport segment, die goed of slecht kan uitpakken. Alan Cathcart ging voor Motorfreaks naar het altijd zonnige Gran Canaria om uit te zoeken of KTM met deze compleet nieuwe fiets de juiste keuze heeft gemaakt.

Test: Kawasaki Z900 70kW

In vroeger tijden, in de dagen dat opera nog de enige vorm van muzikaal vermaak was, bestond er een speciaal soort zangers: de castraten. Als voor hun puberteit werden ‘uitverkoren’ jongetjes door hun ouders en uiteraard coaches uitverkoren en ‘geholpen’ om zo hun heldere hoge stemgeluid te behouden. De hoogste eer voor de zangers, want ze waren populair als rockgoden en popidolen. Het bijzondere stembereik van deze mensen was wereldwijd bekend en bewonderd en een concert ervan meemaken was dan ook een beleving om te koesteren.

Test: Honda CBR125R

Dinsdagmorgen, gewoon een normale dag. Totdat de telefoon gaat. 'Niet om het een of ander, maar kun je snel schakelen? Zo ja, dan zien we je vanavond graag in Lissabon voor de nieuwe CB125R. Nou ik hoor het wel he? Liefst snel, dan kan ik een ticket boeken. Doei!'

Dubbeltest: BMW F750GS en F850GS

Tien jaar na de lancering van de nieuwe middenklasse GS-familie heeft BMW de middenklasse Allroad nieuw gedefinieerd met de F 750 GS en F 850 GS, die van de grond af aan compleet nieuw zijn ontworpen en enginered. In de bergachtige omgeving van Marbella maakten we kennis met beide modellen, die de lat van premium middenklassers op ongekende hoogte hebben gelegd.

Test: Yamaha MT-07

De A-397, van Marbella naar Ronda, we hebben het er al vaker over gehad: als je in de buurt bent, doe het gewoon eens. Het is zo'n weg waar je het jaren later nog steeds over hebt, in 'het wereldje' ook altijd geroemd en benijd en telkens als er iets gebeurt in de streek zit 'ie dan ook standaard in de route. De teleurstelling was dan ook te horen toen bleek dat we deze weg nu eens niet zouden nemen, maar desondanks was een mooie rit van een ruime tweehonderd kilometer gegarandeerd. En toch hebben we 'm uiteindelijk wel genomen. De reden was echter niet echt om over te juichen…